- MALZEMELER:
- 1 su bardağı nohut.
- 1 su bardağı fasulye.
- 2 su bardağı buğday.
- 2 su bardağı kuru üzüm.
- 2 su bardağı doğranmış kaysı.
- 1 su bardağı fındık.
- 2 su bardağı dut.
- 2 su bardağı incir doğranmış
- 2 paket dolmalık fıstık.
- 1 çay bardağı kuş üzümü.
- 4 tane karanfil.
- 5 su bardağı toz şeker.
- 1 su bardağı süt.
- 1 çay kaşığı tarçın.
- bir cimcik tuz
- 3 çorba kaşığı nişasta.
- 3 litre su.
- ÜZERİNE:
- Kuş üzümü
- Fıstık, fındık, ceviz, nar,olabilir arzuya göre.
- YAPILISI:
- fasulye nohut önceden sıcak su ile ıslatılır.
- Daha sonra tek tek pişirilir.
- buğday pişirilir.
- büyük bir tencereye alınır.
- üzüm pişirilir ilave edilir.
- kaysı pişirilir ilave edilir.
- incir pişirilir ilave edilir.
- kuş üzümü fıstık eklenir 5 dakika hepsi kaynatılır.
- 1 su bardağı süt ile nişasta güzelce çırpılır.
- kaynamakta olan aşureye yavaş yavaş ilave edilir.
- suyu az gelirse sıcak su ilave edilebilir
- kaynayana kadar karıştırılır.
- Şeker ilave edilir 5 dakika daha kaynatılır.
- 1 cimcik tuz ilave edilir
- Karanfiller cezvede kaynatılır suyu eklenir ocak kapatılır üzerine tarçn ilave edilir karıştırılır.
- kaselere konur üzeri fıstık ve üzümle süslenir.
- AFIYET OLSUN.
MUTFAKTAKİ BEREKET Mor menekşe Salatası MALZEMELER: 1 Tane mor lahana. 1 Tane havuç. 8 yaprak beyaz lahana. yarım çay bardağı zeytinyağı. 1 Tane limon. 1 Tatlı kaşığı tuz. YAPILIŞI: mor lahanayı ince ince doğrayalım. Beyaz lahanayıda ince ice doğrayalım. havucu rendeleyelim. Salata tabağına konur şekil verilir. limon suyunu zeytinyağını tuzu karıştıralım salatamızın üzerine gezdirelim. AFIYET OLSUN. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
Yorumlar
Yorum Gönder