Mutfaktaki Bereket
Çıtır çıtır çok hafif bir tatlı çok fazla şerbetini çekmeyen.yapmaya değer tadı damakta kalan çok leziz bir tatlı.
Tatlımızın yufkasını ne kadar ince açarsak okadar güzel olur.afiyet olsun.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
- MALZEMELER:
- 2 Tane yumurta.
- 1 paket kabartma tozu.
- 2 çorba kaşığı yoğurt.
- 2 kaşık sıvı yağ.
- Aldığı kadar un.
- 1 fiske tuz.
- 2 kaşık su.
- kızartmak için sıvı yağ.
- Açmak için nişasta.
- ŞERBETİ İÇİN.
- 3 su bardaği şeker.
- 3 su bardağı su.
- 1 dilim limon.
- YAPILIŞI;
- Şerbetimizi hazırlayalım soğusun. Hamurumuz için sıvıları karıştıralım.
- unumuzu kabartma tozunu ekliyelim.
- yumuşak bir hamur yuğuralım.
- 3 beze yapalım oklava ile nişasta serperek açalım.
- Bıçakla şeritler halinde keselim.
- Tavamıza yağımızı alalım kızdıralım. hamurumuzun bir ucunu tutalım.
- Diğer ucunuda çatala takalım hamurumuzu kızgın yağın içinde çevirerek kızartılır.
- şerbetin içine konur bütün hamurlar bu şekilde kızartılır.
- Şerbetin içine konur şerbette fazla bekletilmez servis tabağına alınır.
AFIYET OLSUN.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
Yorumlar
Yorum Gönder