ETLİ PIRASA YEMEGİ
ETLİ PIRASA YEMEĞİ |
- MALZEMELER:
- 5oo gr pırasa.
- 3oo gr kusbaşı.
- 1 tane soğan
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 talı kaşığı domates salçası.
- 1 tatlı kaşığı biber salçası.
- 1 çay kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- YAPILIŞI: önce pırasaları doğrayalım üzerine sıcak su döküp 10 dakika bekletelim.
- pırasaların acısı çıksın daha sonra soganları doğrayalım.
- Tenceremizi alalım yağ konmadan etleri ilave edelim biraz soteleyelim
- Daha sonra yağımızı ilave edelim soğanları ekleyelim pembeleşene kadar kavuralım.
- pırasaların suyunu süzelim tencereye alalım kavuralım
- salçamızı ilave edelim baharatları ekleyelim güzelce harmanlayalım üzerine kaynar su ekleyelim tuzumuzu ekleyelim yemegimizi pişirelim
- Düdülü tencerede pişirirsek 3 su bardağı sıcak su yeterli olacaktır normal tencerede pişirirsek eğer suyu az gelirse sıcak su ekleyebiliriz soguk su eklersek yemeğimizin pişmesi gecikecektir.
Yorumlar
Yorum Gönder