Mutfaktaki bereket.
Sivas yöresinin ayrı bir lezzeti erişteli bulgur pilavı.
![]() |
Erişteli bulgur pilavı |
- MALZEMELER:
- 1.5 su bardağı bulgur.
- 1.5 su bardağı erişte.
- yarım çay bardağı zeytinyağı.
- 1 tatlı kaşığı salça.
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 5 .5 bardak su.
- YAPILISI:
- sıvı yağı tencereye alalım erişteyi ekleyelim bulguruda ekledikten sonra karıştıralım.
- salçayı baharatı ekleyelim iyice kavuralım.
- pilavımızın suyunu tuzunuda ekleyelim kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- 5 Dakika dinlendirelim ayran ile birlikte servis edelim.
- Afiyet bal seker olsun.
- sofranız bereketli olsun .
Yorumlar
Yorum Gönder