MUTFAKTAKİ BEREKET
sivas yöresinden kesme aşı sonbahar ve kış aylarında yapılan mükemmel bir yemektir.
sıcak olarak ikram edilir.
Deneyecek olanlara kolay gelsin AFIYET OLSUN.
|
KESME AŞI |
- MALZEMELER:
- 1 su bardagı yeşil Mercimek.
- 1 su bardağı erişte.
- 1 Tatlı kaşığı Pul biber.
- 1 Tatlı kaşığı nane.
- 1 Tane soğan.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- HAMURU İÇİN:
- 1 Adet Yumurta aldığı kadar un.
- 1 çay kaşığı tuz.
- Hamuru kızartmak için 1 çay bardağı sıvı Yağ .
- YAPILIŞI: önce mercimek yıkanır tencereye konur üzerine 8 bardak su eklenir.
- mercimekler pişerken derin bir Kaseye bir yumurta kırın 1 çay kaşığı tuz Konur çırpılır.
- üzerine aldığı kadar un konur hamur bir Tene yumak yapılır merdaneyle açılır yarısı şeritler halinde kesilir.
- Daha sonraki şeritler küp küp kesilir. Tavaya Yağ konur kesilen küp küp hamurlar kızartılır tabağa alınır.
- Mercimekler pişince üzerine erişteler eklenir.
- Eriştelerde pişerken soğan minik minik dogranır soğanlar Pembeleşene Kadar kavrulur.
- üzerine pul Biber nane eklenir pişen çorbanın üzerine dökülür.
- Kızartılan hamurda çorbanın üzerine serpiştirilir çorbamız ocaktan alınır sıcak sıcak servis edilir.
- AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder