Ana içeriğe atla

TARHANA YAPIMI-Mutfaktaki Bereket

Tadına doyum olmayan tarhana yapımı





TADINA  DOYUM  OLMAYAN  TARHANA
TADINA DOYUM OLMAYAN TARHANA
  • MALZEMELER:🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
  • 1 kilo soğan.
  • 1 kilo domates .
  • 2 kilo  kapya  biber.
  • 1 kilo  yeşil  biber.
  • 3 kilo yoğurt.
  • 1 baş sarmısak.
  • 4 çorba kaşığı tuz.
  • 2 çorba kaşığı pul biber.
  • 2 çorba kaşığı kimyon.
  • 2 çorba kaşığı yeni bahar.
  • 1çorba kaşığı kara biber.
  • 2 demet dereotu.
  • 2 demet maydonoz.
  • 2 çorba kaşığı nane.
  • 1 çorba  kaşığı  kekik.
  • 1  pakette 7 türlü kahvaltılık   baharat.
  • Aldığı kadar un 6.5  7kilo  kadar un alır.
  • Malzemeye göre değişir.
  • malzemenin yarısı ile daha az.
  •  Yada ikiye katlayıp daha fazla yapabilirsiniz arzuya  göre.
  • YAPILIŞI: soğan  domates  biberler  Doğranır.
  •  Maydonoz  dereotu  sarmısak hariç.
  •  Tüm malzemeler büyük  bir tencereye konur.  Yumuşayana  kadar  pişirilir.
  •  Daha sonra  duru suyu süzgeçle süzülür. Süzgeç  üzerindeki  sebzeler tencereye alınır Sarmısaklari soyulur eklenir.
  •  Ve bilendırla güzelce çekilir. maydonoz ve Dere otu minik minik doğranır ve tencereye eklenir
  • Daha sonra Yogurtla baharatlar Eklenir tuz ilave edilir  güzelce  kaşıkla  Karıştırılır.
  •  Unumuzu   ekleriz kontrollü bir şekilde güzelce yoğurmalıyız.
  •  içinde un topakları kalmasın daha sonra.
  •  Derin bir kapaklı kovaya  konur.
  •  taşmaması için.
  •  Ekşidikçe  kabarır  kabarınca her gün 1 kere yoğurmalıyız.
  •  10 gün bekletelim ekşi olmasını isterseniz Daha fazla beklete bilirsiniz 15 gün kadar.
  • Daha sonra  balkonda yada terasta temiz bir bez üzerine bir kaşık ile tarhana dökülür  kurutulur.
  •  Ve kuruyan yüzeyler çevrilir. 
  • Daha sonra ufalanır ve elekten geçirilir.
  •  çok güzel bir şekilde kurutulmalı.
  • kurumadan toplanmamalı yoksa küflenir.
  • kuruyunca toplanır.
  • kalın temiz pamuklu bez torbalar içinde muhafaza edilir
  • kışın vazgeçilmez  bir çorbasıdır.
  •   şifa kaynağıdır tok tutucu bir çorbadır Aynı zamanda.
  • lezzeti tadı mükemmeldir pişirilir ve ikram edilir.
  •  ister kasede ister fincanda arzuya göre.
  • AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mor menekşe Salatası-Mutfaktaki Bereket

MUTFAKTAKİ BEREKET Mor menekşe Salatası MALZEMELER: 1 Tane mor lahana. 1 Tane havuç. 8 yaprak beyaz lahana.  yarım çay bardağı zeytinyağı. 1 Tane limon. 1 Tatlı kaşığı tuz. YAPILIŞI: mor lahanayı ince ince doğrayalım. Beyaz lahanayıda ince ice doğrayalım. havucu rendeleyelim. Salata tabağına konur şekil verilir. limon suyunu zeytinyağını tuzu karıştıralım salatamızın üzerine gezdirelim.  AFIYET OLSUN. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃

ÇITIR ÇITIR CENNET KÜNKÜ TATLISI

Mutfaktaki Bereket  Çıtır çıtır çok hafif bir tatlı çok fazla şerbetini çekmeyen.  yapmaya değer tadı damakta kalan  çok leziz bir tatlı. Tatlımızın yufkasını ne kadar ince açarsak okadar  güzel olur.afiyet olsun. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 🌺🌺🌺Cennet Künkü Tatlısı🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺 MALZEMELER: 2 Tane yumurta. 1 paket kabartma tozu. 2 çorba kaşığı yoğurt.  2 kaşık sıvı yağ. Aldığı kadar un.  1 fiske tuz. 2 kaşık su. kızartmak için sıvı yağ.  Açmak için nişasta. ŞERBETİ  İÇİN. 3 su bardaği şeker. 3 su bardağı su. 1 dilim limon. YAPILIŞI; Şerbetimizi hazırlayalım soğusun. Hamurumuz için sıvıları karıştıralım.  unumuzu kabartma tozunu ekliyelim. yumuşak bir hamur yuğuralım. 3 beze yapalım oklava ile nişasta serperek açalım.  Bıçakla şeritler halinde keselim. Tavamıza yağımızı alalım kızdıralım. hamurumuzun bir ucunu tutalım.  Diğer ucunuda çatala takalım hamurumuzu kızgın yağın içinde çevirerek kızartılır. şe

Nefis Kuru Pasta-mutfaktaki bereket

🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 MUTFAKTAKI BEREKET Bayatlamayan nefis şahane  kıyır kıyır bir kuru pasta lezzeti mükemmel. Ĺezetin zirvesi bir kuru pasta . Hijyenik  katkısız  doğal gönül rahatlığı ile Tüketebileceginiz.  Sevdiklerinize,  misafir,ve konuklarınız için gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bir Lezzet.   Bir kuru pasta afiyet olsun. 🌹🌹🌹🌹Nefis   Kuru  Pasta🌹🌹🌹🌹 MALZEMELER:🌹🌹🌹🌹🌹 15o Gram tereyağı oda sıcaklığında. 1 çay bardağı sıvı  yağ. 1 Adet yumurta. 4 çorba kaşığı şeker. 3 çorba kaşığı sirke. 1 paket kabartma tozu. 1 tatlı kaşığı tuz. Aldığı kadar un.  Üzeri için:  yumurta sarısı. çörek otu, susam.  YAPILIŞI: Tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı, şekeri, tuzu, sirkeyi,kabartma tozunu, y uğurma kabına alalım güzelce karıştıralım azar azar unumuzu ilave edelim yuğuralım. Sert olmayan bir hamur olmalı. Merdaneyle açalım kurabiye kalıbı ile keselim yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.  Üzerine yumurta sarısı sürelim çöre

Mantıdan arta kalan hamur nasıl değerlendirilir

 Merhabalar sevgili hanımlar  nasılsınız.  Bugün sizlere  mantı hamurundan  arta  kalan hamuru nasıl değerlendirilir onu anlatacağım. Mantı hamurun dan  arta kalan hamur üzerine 1 çay kaşığı karbonat serpelim ve hamurumuzu yuğuralım    Merdane ile açalım . Daha sonra kare şeklinde keselim tavaya sıvı yağı alalım orta ateşte arkalı önlü kızartalım. Nar gibi kızarmış  pişmiş servise hazır ayran veya çay ile birlikte servis edebilirsiniz  Afiyet olsun.  Çok  değerli  takipçilerim  Sağlıcakla kalın hoşçakalın  . Bir başka değerlendirme ise  sade yaprak mantı  cevizli mantı olarak   tulum peynirli mantı, Sarmısaklı yoğurtlu olarak olarakta yapabilirsiniz.  Nefis bir lezzet . mantı denince akla sadece kıymalı ve patatesli degil birçok  farklı şekilde pişirilen yapılan muhteşem bir yemek lezzeti damakta kalan bir yemek mutlaka deneyin derim. Bir başka şekilde yapmak isterseniz boncuk mantı olarak yapabilirsiniz. bu lezzet ayrı bir lezzet deneyin farkı görün bu lezzete bayılacaksınız. Yeni tar

PADİŞAH SARMASI

MUTFAKTAKİ   BEREKET PADIŞAH  SARMASI YAPILIŞI: 4 bardak süt. 6 çorba kaşığı şeker. 3 çorba kaşığı kakao. 4 çorba kaşığı un . 1 paket vanilya.  1 tatlı kaşığı tereyağı. 1 bardak süt.  1 paket krem şanti.  ÜZERİNE:  Antep fıstığı. YAPILIŞI:unu şekeri kakaoyu güzelce karıştıralım . Sütü ilave edelim tencereye alalım.  kısık ateşte  pişirelim.  Göz göz olunca ocağı kapatalım.  Tereyağını vanilyayı ekleyelim.   Büyük kare bir tepsiye hindistan cevizini serpelim.  pişirdigimiz harcı  üzerine dökelim ve Düzeltelim . Daha sonra krem şanti ile sütü çırpalım tepsideki soğuyan harcın  üzerine sürelim Buzdolabında  2 saat bekletilir.  Daha sonra dolaptan  çıkarılır dilimlenir sarılır. üzeri antep fıstığı ile süslenir.   AFIYET OLSUN

SULU KÖFTE -mutfaktaki Bereket

Sivas Yoresinden pratik Sulu Köfte. Muhteşem lezzeti ile damakta tat bırakır . sulu köfte ile yemekleriniz ziyafete dönüşür. Yanına börek salata tatlı olarak fıstıklı  kadayıf yapılabilir.  🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 🍃🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾 🌾🌾SİVAS YÖRESİNDEN SULU KÖFTE🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾  MALZEMELER: 500 gram az yağlı kıyma.  1 su bardağı köftelik bulgur. 1 tane kuru soğan.  2 diş sarmısak. 1 tutam maydonoz.. 2 çorba kaşığı un. 2 çorba kaşığı irmik. 1tatlı kaşığı pul biber. 1 tatlı kaşığı nane. yarım çay kaşığı kara biber. 1 çay kaşığı kimyon. 2çay kaşığı tuz.   SOSU İÇİN: 1 çorba kaşığı salça. 5 su bardağı su. 1 fincan zeytinyağı. 1 tatlı kaşığı tuz arzuya göre azaltabilirsiniz  YAPILIŞI:   yuğurma kabımıza kıymamızı alalım soğanı rendeleyelim suyunu avucumuzla sıkalım kıymamıza ilave edelim. sarmısağı rendeleyelim ilave edelim. baharatları tuzu irmiği unumuzu ince kıydığımız maydonozu ilave edelim   En az  10 dakika yu

KIYMALI PATATES ÇANAĞI

MUTFAKTAKİ  BEREKET 🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 🌿🌿🌿 Kıymalı patates çanağı🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 Malzemeler. 6 Tane patates,  1 çorba kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tutam maydonoz, 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 İÇ MALZEMELER: 300 gram kıyma, 2 tane yeşil biber, 1 tane soğan, 1 çay kaşığı tuz, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı kimyon, 1  çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber,  🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 YAPILIŞI:  patatesleri haşlayalım püre haline getirelim,  yağımızı tavaya alalım salçamızı ekliyelim kavuralım patatesin üzerine gezdirelim, maydonozu ince ince doğrayalım patatesin üzerine ilave edelim,  Tuzumuzu serpelim güzelce yuğuralım canaklar yapalım, kıymayı kavurmak için tavamuza yağımızı alalım soğan ve biberleri doğrayalım üzerine ekliyelim kavuralım, kıymayı ekliyelim kavurmaya devam edelim kıymamız kavrulunca baharatları ve tuzu ekliyelim karıştıralım,  Çana