Tadına doyum olmayan tarhana yapımı
TADINA DOYUM OLMAYAN TARHANA |
- MALZEMELER:🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
- 1 kilo soğan.
- 1 kilo domates .
- 2 kilo kapya biber.
- 1 kilo yeşil biber.
- 3 kilo yoğurt.
- 1 baş sarmısak.
- 4 çorba kaşığı tuz.
- 2 çorba kaşığı pul biber.
- 2 çorba kaşığı kimyon.
- 2 çorba kaşığı yeni bahar.
- 1çorba kaşığı kara biber.
- 2 demet dereotu.
- 2 demet maydonoz.
- 2 çorba kaşığı nane.
- 1 çorba kaşığı kekik.
- 1 pakette 7 türlü kahvaltılık baharat.
- Aldığı kadar un 6.5 7kilo kadar un alır.
- Malzemeye göre değişir.
- malzemenin yarısı ile daha az.
- Yada ikiye katlayıp daha fazla yapabilirsiniz arzuya göre.
- YAPILIŞI: soğan domates biberler Doğranır.
- Maydonoz dereotu sarmısak hariç.
- Tüm malzemeler büyük bir tencereye konur. Yumuşayana kadar pişirilir.
- Daha sonra duru suyu süzgeçle süzülür. Süzgeç üzerindeki sebzeler tencereye alınır Sarmısaklari soyulur eklenir.
- Ve bilendırla güzelce çekilir. maydonoz ve Dere otu minik minik doğranır ve tencereye eklenir
- Daha sonra Yogurtla baharatlar Eklenir tuz ilave edilir güzelce kaşıkla Karıştırılır.
- Unumuzu ekleriz kontrollü bir şekilde güzelce yoğurmalıyız.
- içinde un topakları kalmasın daha sonra.
- Derin bir kapaklı kovaya konur.
- taşmaması için.
- Ekşidikçe kabarır kabarınca her gün 1 kere yoğurmalıyız.
- 10 gün bekletelim ekşi olmasını isterseniz Daha fazla beklete bilirsiniz 15 gün kadar.
- Daha sonra balkonda yada terasta temiz bir bez üzerine bir kaşık ile tarhana dökülür kurutulur.
- Ve kuruyan yüzeyler çevrilir.
- Daha sonra ufalanır ve elekten geçirilir.
- çok güzel bir şekilde kurutulmalı.
- kurumadan toplanmamalı yoksa küflenir.
- kuruyunca toplanır.
- kalın temiz pamuklu bez torbalar içinde muhafaza edilir
- kışın vazgeçilmez bir çorbasıdır.
- şifa kaynağıdır tok tutucu bir çorbadır Aynı zamanda.
- lezzeti tadı mükemmeldir pişirilir ve ikram edilir.
- ister kasede ister fincanda arzuya göre.
- AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder