Mutfaktaki bereket.
Köfteler soğudukdan sonra üzerine yoğurt dökülür yoksa yoğurt sulanır.
![]() |
Yoğurtlu bulgur köftesi |
- MALZEMELER:
- 2 su bardağı köftelik bulgur.
- 1. Çay bardağı irmik.
- 1. yumurta.
- 4. çorba kaşığı Un.
- 1. Tatlı kaşığı pul biber.
- 1. çay kaşığı Kimyon.
- 1. su bardağı sıcak su.
- 1. Tatlı kasığı tuz.
- Üzeri için:
- 2 Su bardağı yoğurt.
- 2 Çorba Kaşığı tere yağı.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 3 Diş sarmısak.
- Yapılışı:
- Bulgurumuzu güzelce yıkayalım Suyunu iyice süzdürelim.
- Bir bardak sıcak suyu üzerine gezdirelim.
- Üzerini kapatıp 10 Dakika bekletelim.
- Suyunu çektikten sonra üzerine 1 yumurta kıralım.
- Tuzunu baharatları ekleyelim yuğuralım.
- Daha Sonra unumuzuda üzerine serpelim Tekrar yoğurmaya devam edelim .
- Daha sonra irmiğide ilave edelim macun kıvamına gelene kadar Yoğuralım.
- Fındık büyüklüğünde parçalar alıp elimizle Yuvarlayalım.
- Ara sıra elimizi suya batıralımki köfteler elimize yapışmasın.
- Köfte harcımızın hepsini bitirene kadar yuvarlayalım.
- Daha sonra tencereye Yeteri kadar su alıp Kaynatalım.
- Tuzunu ekleyip köfteler suyun İçine delikli kepce ile bırakalımki sıcaksu etrafa Sıçramasın.
- Suyun üzerine çıkana kadar Köfteleri pişirelim ve süzelim.
- Üzerine Soğuk su gezdirelim geniş bir Tepsiye alalım.
- köftelerimiz soğusun daha sonra.
- Yoğurdumuzu çırpalım içine sarmısakları rendeleyelim.
- Tekrar çırpalım ve köftelerimizin üzerine gezdirelim.
- yağımızı eritelim üzerine pul biberi ekleyelim yoğurtlu köftelerin üzerine Yağımızı gezdirelim. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder