Mutfaktaki bereket pilavımızın tane tane olması için çok iyi kavurmalıyız ozaman pilavımız daha güzel ve lezzetli olur.
|
Dereotlu pirinç pilavı |
- MALZEMELER:
- 2 çay bardağı pirinç.
- yarım çay bardağı şehriye.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 6 dal dereotu.
- 1 fincan sıvı yağ.
- 6 çay bardağı su.
- YAPILIŞI:
- yağımızı tenceremize alalım.
- şehriyeyi ekliyelim kavuralım.
- yıkadığımız pirinci ekliyelim kavuralım.
- 6 çay bardagı suyu ilave edelim tuzumuzu Ekliyelim kısık ateşte pişirelim.
- 10 dakika dinlendirelim.
- Dere otunu ince ince ince doğrayalım. pilavimiza ilave edelim harmanlayalım.
- servis edelim.
- AFIYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder