- MALZEMELER:
- 450 gram kuzu yada dana gerdanı.
- 1 tane yumurta sarısı.
- 2 çorba kaşığı un.
- 1 çorba kaşığı yogurt.
- yarım limon suyu.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- ÜZERİ IÇIN:
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 2 çorba kaşığı tereyağı.
- YAPILIŞI:
- Eti düdüklü tencerede 1 saat bişirelim.
- Daha sonra etleri didikleyelim.
- Tekrar pişirdiğimiz tencereye etleri alalım çorbamız kaynarken tebiyesini hazırlayalım.
- unumuzu yoğurt yumurta sarısı limon suyu bir su bardağı su ile güzelce çırpalım.
- çorbanın suyundan bir kepçe alalım yoğurtlu terbiyeye katalım .
- yoğurtlu tebiyeyi ılıtalım.
- yoksa yaptığımız terbiye kesilir.
- Yaptığımız Terbiyeyi yavaş yavaş çorbamıza ilave edelim kaynayana kadar karıştıralım.
- Tuzunu ekliyelim .
- yağımızı tavada eritelim biberi üzerine ilave edelim.
- çorbamızın üzerine gezdirelim.
- çorbamız servise hazır.
- AFİYET OLSUN.
Mutfaktaki bereket 🌹🌹🌹🌹Muhteşem aşure🌹🌹🌹🌹 MALZEMELER: 1 su bardağı nohut. 1 su bardağı fasulye. 2 su bardağı buğday. 2 su bardağı kuru üzüm. 2 su bardağı doğranmış kaysı. 1 su bardağı fındık. 2 su bardağı dut. 2 su bardağı incir doğranmış 2 paket dolmalık fıstık. 1 çay bardağı kuş üzümü. 4 tane karanfil. 5 su bardağı toz şeker. 1 su bardağı süt. 1 çay kaşığı tarçın. bir cimcik tuz 3 çorba kaşığı nişasta. 3 litre su. ÜZERİNE: Kuş üzümü Fıstık, fındık, ceviz, nar,olabilir arzuya göre. YAPILISI: fasulye nohut önceden sıcak su ile ıslatılır. Daha sonra tek tek pişirilir. buğday pişirilir. büyük bir tencereye alınır. üzüm pişirilir ilave edilir. kaysı pişirilir ilave edilir. incir pişirilir ilave edilir. kuş üzümü fıstık eklenir 5 dakika hepsi kaynatılır. 1 su bardağı süt ile nişasta güzelce çırpılır. kaynamakta olan aşureye yavaş yavaş ilave edilir. suyu az gelirse sıcak su ...

Yorumlar
Yorum Gönder