- MALZEMELER:
- 450 gram kuzu yada dana gerdanı.
- 1 tane yumurta sarısı.
- 2 çorba kaşığı un.
- 1 çorba kaşığı yogurt.
- yarım limon suyu.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- ÜZERİ IÇIN:
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 2 çorba kaşığı tereyağı.
- YAPILIŞI:
- Eti düdüklü tencerede 1 saat bişirelim.
- Daha sonra etleri didikleyelim.
- Tekrar pişirdiğimiz tencereye etleri alalım çorbamız kaynarken tebiyesini hazırlayalım.
- unumuzu yoğurt yumurta sarısı limon suyu bir su bardağı su ile güzelce çırpalım.
- çorbanın suyundan bir kepçe alalım yoğurtlu terbiyeye katalım .
- yoğurtlu tebiyeyi ılıtalım.
- yoksa yaptığımız terbiye kesilir.
- Yaptığımız Terbiyeyi yavaş yavaş çorbamıza ilave edelim kaynayana kadar karıştıralım.
- Tuzunu ekliyelim .
- yağımızı tavada eritelim biberi üzerine ilave edelim.
- çorbamızın üzerine gezdirelim.
- çorbamız servise hazır.
- AFİYET OLSUN.
Mutfaktaki Bereket Çıtır çıtır çok hafif bir tatlı çok fazla şerbetini çekmeyen. yapmaya değer tadı damakta kalan çok leziz bir tatlı. Tatlımızın yufkasını ne kadar ince açarsak okadar güzel olur.afiyet olsun. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 🌺🌺🌺Cennet Künkü Tatlısı🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺 MALZEMELER: 2 Tane yumurta. 1 paket kabartma tozu. 2 çorba kaşığı yoğurt. 2 kaşık sıvı yağ. Aldığı kadar un. 1 fiske tuz. 2 kaşık su. kızartmak için sıvı yağ. Açmak için nişasta. ŞERBETİ İÇİN. 3 su bardaği şeker. 3 su bardağı su. 1 dilim limon. YAPILIŞI; Şerbetimizi hazırlayalım soğusun. Hamurumuz için sıvıları karıştıralım. unumuzu kabartma tozunu ekliyelim. yumuşak bir hamur yuğuralım. 3 beze yapalım oklava ile nişasta serperek açalım. Bıçakla şeritler halinde keselim. Tavamıza yağımızı alalım kızdıralım. hamurumuzun bir ucunu tutalım. Diğer ucunuda çatala takalım ha...
Yorumlar
Yorum Gönder