- MALZEMELER:
- 450 gram kuzu yada dana gerdanı.
- 1 tane yumurta sarısı.
- 2 çorba kaşığı un.
- 1 çorba kaşığı yogurt.
- yarım limon suyu.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- ÜZERİ IÇIN:
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 2 çorba kaşığı tereyağı.
- YAPILIŞI:
- Eti düdüklü tencerede 1 saat bişirelim.
- Daha sonra etleri didikleyelim.
- Tekrar pişirdiğimiz tencereye etleri alalım çorbamız kaynarken tebiyesini hazırlayalım.
- unumuzu yoğurt yumurta sarısı limon suyu bir su bardağı su ile güzelce çırpalım.
- çorbanın suyundan bir kepçe alalım yoğurtlu terbiyeye katalım .
- yoğurtlu tebiyeyi ılıtalım.
- yoksa yaptığımız terbiye kesilir.
- Yaptığımız Terbiyeyi yavaş yavaş çorbamıza ilave edelim kaynayana kadar karıştıralım.
- Tuzunu ekliyelim .
- yağımızı tavada eritelim biberi üzerine ilave edelim.
- çorbamızın üzerine gezdirelim.
- çorbamız servise hazır.
- AFİYET OLSUN.
MUTFAKTAKİ BEREKET Mor menekşe Salatası MALZEMELER: 1 Tane mor lahana. 1 Tane havuç. 8 yaprak beyaz lahana. yarım çay bardağı zeytinyağı. 1 Tane limon. 1 Tatlı kaşığı tuz. YAPILIŞI: mor lahanayı ince ince doğrayalım. Beyaz lahanayıda ince ice doğrayalım. havucu rendeleyelim. Salata tabağına konur şekil verilir. limon suyunu zeytinyağını tuzu karıştıralım salatamızın üzerine gezdirelim. AFIYET OLSUN. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
Yorumlar
Yorum Gönder