MUTFAKTAKİ BEREKET
![]() |
ETLİ TAZE BARBUNYA YEMEĞİ |
- MALZEMELER:
- Yarım kilo barbunya.
- yarım kilo kuşbaşı et.
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
- 2 tane soğan.
- 4 yeşil biber.
- 2tane domates.
- 1çorba kaşığı salça.
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- ÜZERINE:doğranmış maydonoz.
- YAPILIŞI:Tencereye su konur kaynatılır.
- barbunya eklenir 10 dakika pişirilir.
- soğanı biberleri domatesi dograyalım.
- Tenceremize yağımızı alalım etimizi Ekliyelim10 dakika kavuralım.
- soğanları ilave edelim pembeleşene kadar kavuralım.
- salçamızı ilave edelim kavuralım.
- biberleri domatesi ilave edelim kavuralım.
- 3 su bardağı soğuk su ilave edelim yemeğin sosu kaynayinca barbunya süzgecle alınır
- Tencereye sosun üzerine eklenir.
- 15 dakika yemeğimiz pişirilir.
- pişince tuz baharat Eklenir.
- kısık ateşte 10 dakika daha pişirilir. Tabaklara konur.
- üzerine maydonoz serpilir servis Edilir.AFIYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder