MUTFAKTAKİ BEREKET
ETLİ YAPRAK SARMA |
- MALZEMELER:
- 1 kilo yaprak yapraklar salamura ise bir Gece önceden sıcak suda bekletelim.
- Daha sonra bir kaç kere yıkayalım yoksa sarmamız tuzlu olur.
- Yarım kilo kıyma.
- 1 su bardağı bulgur.
- 1 su bardağı kırık buğday pirinçte olabilir.
- yarım demet maydonoz.
- Yarım damet dere otu.
- 1 çorba kaşığı nane.
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
- 1 tatlı kaşığı kimyon.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 çorba kaşığı domates salçası .
- 1çorba kasığı biber salçası.
- 4 tane soğan.
- 4 diş sarmısak.
- 1 çay bardağı zeytinyağı.
- 2 Tatlı kaşığı tuz Arzuya göre Azaltabilirsinizde Artırabilirsinizde.
- ÜZERİNE:
- 1 tane limon.
- 1 Çorba kaşığı salça .
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
- YAPILIŞI:
- Bulgurumuzu kırık bugdayımızı Yıkıyoruz derin bir kaba alalım.
- soğanı maydonozu dereotunu Doğrayalım Kabımıza ekliyelim.
- Baharatları tuzunu ekliyelim salçamızı ilave edelim .
- sarmısakları rendeleyip ekliyelim.
- zeytinyağını ilave edelim.
- kıymamızı ekliyelim güzelce yuğuralım.
- Daha donra yaprakları düzgünce Açalım içine fındık büyüklügünde içten konur sıkıca saralım.
- Tenceremize dizelim yaprak bitene kadar hepsini saralım.
- üzerine bir tane limonu dilimleyip Dizelim.
- Daha sonra bir tane soğanı minicik Minicik doğrayalım tenceremize sıvı yağımızı alalım soğanı ekliyelim pembeleşene kadar kavuralım.
- üzerine 1 çorba kaşığı salça ekliyelim kavuralım.
- üzerine su ilave edelim kaynayınca sarmaların üzerine gezdirelim.
- Üzerine porselen bir tabak kapatalım sarmalarimiz pişerken açılmasın.
- kısık ateşte pişirelim en az 50 dakika pişirelim narin bir yaprak ise daha çabuk pişer yani ince bir yaprak ise .
- sarmalarimiz pişince en az 20 dakika Dinlendirelim daha sonra servis
- Tabağına alalım .AFIYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder