MUTFAKTAKİ BEREKET
FINDIKLI ŞEKEPARE |
- MALZEMELER:
- 250 gram tereyağı .
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri.
- 1,5çay bardağı irmik.
- 1 tane yumurta .
- 1 cimcik tuz.
- Aldığı kadar un.
- 1 paket vanilya.
- yarım paket kabartma tozu.
- 1 su bardağı fındık .
- üzeri için: 1 fincan toz antep fıstığı.
- ŞERBETİ İÇİN:
- 2,5 su bardağı şeker .
- 2,5su bardağı su .
- yarım limon
- YAPILIŞI: önce bir tencereye şeker ve su konur kaynatılır yarım limon sıkılır şerbet koyulaşınca ocaktan alınır.
- Daha sonra Derin bir kasede yumurta ile pudra şekerini karıştıralım.
- irmiği ekliyelim vanilyayı ekliyelim bir cimcik tuzu ekliyelim.
- kabartma tozunu ekliyelim yoğuralım unu Azar azar ilave edelim yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım
- Tepsimize dizelim.
- üzerine birer tane fındık konur .
- 18o derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- pişen şekerpareler fırından alınır.
- üzerine ılık şerbet gezdirilir.
- şekerpareler yumuşayana kadar bir gün bekletilir.
- Daha sonra ikram edilir.AFIYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder