MUTFAKTAKİ BEREKET
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
- MALZEMELER:
- 1 tane orta boy lahana .
- 2tane soğan.
- Yarım kilo kıyma.
- 1 çorba kaşığı salça.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- Yarım demet dere otu.
- Yarım demet maydonoz.
- 1tatlı kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 tatlı kaşığı kuru nane.
- 1 su bardağı bulgur.
- 1 su bardağı kırık buğday yada 1 su bardağı pirinç.
- Yarım çay bardağı zeytinyağı.
- SOSU İÇİN: Yarım çorba kaşığı salça.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 5 su bardağı su
- YAPILIŞI:
- Lahanayı yaprak yaprak ayıralım.
- kaynar suda 2 dakika haşlayalım .
- Geniş bir tepsiye alalım.
- soğanı maydonozu dere otunu doğrayalım.
- Harcımızı güzelce yuğuralım haşladığımız lahanayı kesme tahtası üzerinde.
- Lahananın ortasından sert kısmı kasım kesip çıkaralım.
- saracağımız şekilde keselim.
- İç harcımızdan konur ve sarılır.
- Lahana bitene kadar saralım ve tencereye dizelim.
- Tavamıza sıvı yağ konur salça eklenir kavrulunca üzerine 5 su bardağı su eklenir kaynatılır tuz ilave edilir.
- sarmaların üzerine gezdirilir.
- üzerine lahananın sert kısımlarını konur ve onun üzerine porselen ağır bir tabak konur
- kısık ateşte içi ve yapraklar yumuşayana kadar pişirilir.
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
Yorumlar
Yorum Gönder