MUTFAKTAKİ BEREKET
PADIŞAH SARMASI |
- YAPILIŞI:
- 4 bardak süt.
- 6 çorba kaşığı şeker.
- 3 çorba kaşığı kakao.
- 4 çorba kaşığı un .
- 1 paket vanilya.
- 1 tatlı kaşığı tereyağı.
- 1 bardak süt.
- 1 paket krem şanti.
- ÜZERİNE:
- Antep fıstığı.
- YAPILIŞI:unu şekeri kakaoyu güzelce karıştıralım .
- Sütü ilave edelim tencereye alalım.
- kısık ateşte pişirelim.
- Göz göz olunca ocağı kapatalım.
- Tereyağını vanilyayı ekleyelim.
- Büyük kare bir tepsiye hindistan cevizini serpelim.
- pişirdigimiz harcı üzerine dökelim ve Düzeltelim .
- Daha sonra krem şanti ile sütü çırpalım tepsideki soğuyan harcın üzerine sürelim
- Buzdolabında 2 saat bekletilir.
- Daha sonra dolaptan çıkarılır dilimlenir sarılır.
- üzeri antep fıstığı ile süslenir.
- AFIYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder