MUTFATAKİ BEREKET
TAS KEBABI VE PİLAV |
- MALZEMELER:
- yarım kilo dana kusbaşı.
- yarım çay bardağı zeytinyağı.
- 1 tane soğan.
- 1tane domates.
- 3 tane küçük patates.
- 2 tane yeşil biber.
- 1 tane orta boy havuç.
- 1tatlı kaşığı salça.
- tuz.
- pul biber.
- Kara biber.
- 1,5 su bardağı su.
- YAPILIŞI:
- Eti düdüklü tencerede yarım saat pişirelim.
- Sebzeleri küp küp doğrayalım.
- yağımızı tencereye alalım soğanı ilave Edelim kavuralım .
- Daha sonra etimizi ekliyelim salçayı ilave Edelim kavuralım.
- Domatesi biberi havucu patatesi ilave Edelim kavuralım.
- suyu ilave edelim tuzunu serpelim.
- sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- baharatları ekliyelim ocağı kapatalım.
- pilav ile birlikte servis edelim.
- AFiYET OLSUN.
- MALZEMELER:
- 2 su bardağı pirinç.
- 2 çorba kaşığı tereyağı.
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ.
- 4 su bardagi su.
- 1 tatlı kaşığı tuz arzuya göre artırabilirsiniz.
- YAPILIŞ:Sıvı yağı tencereye alalım tereyağı ekliyelim.
- yıkadığımız pirinci üzerine ilave edelim.
- kısık ateşte 5 dakika kavuralım .
- üzerine 4 su bardagi su ekliyelim tuzumuzu serpelim
- Kısık ateşte pilavımızı suyunu çekene kadar pişirelim.
- 10 dakika pilavımız demlensin daha sonra serviz edelim.AFIYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder