MUTFAKTAKİ BEREKET
- MALZEMELER:
- 25o gram beyaz peynir.
- yarım demet maydonoz.
- 6 Tane yufka.
- SOSU İÇİN:
- 2 Tane yumurta.
- 1,5 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ.
- ÜZERİNE:
- 1Yumurta .
- susam.
- çörek otu
- YAPILIŞI:Sütü yağı yumurtayı çırpalım.
- Tepsimizi Yağlayalım maydonozu doğrayalım.
- peynirimizle harmanlayalım.
- yufkamızı tepsimize serelim üzerine sosumuzdan gezdirelim.
- Daha sonra peynirli harctan serpilir.
- Diğer iki yufkamızı dörde bölelim parçaları sosumuza batıralım tepsimize serelim.
- Tekrar peynirli harctan serpelim yine yufkamızı hacımıza batıralım tepsimize serelim.
- parça yufkalar bitene kadar ayni işlemi yapalım.
- En son üzerine bütün yufkayı serelim üzerine yumurta sarısı sürelim bıçakla Dilimleyelim.
- susam çörek otu serpelim .
- önce 15o derecede 20 dakika pişirelim daha sonra 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
- 10 dakika dinlendirelim servis edelim. AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder