Mutfaktaki Bereket
Daha iyi bir sonuç için mutlaka ılık su ile birlikte mayayı eritelim. Ve mutlaka ince açmaya özen gösterin.
ince açılan bir gözleme muhteşem bir gözleme olur muhteşem bir lezzet muhteşem bir tat bırakır damakta.
Gözlemeyi mutlaka orta ateşte pişirelim buda çok önemli bir püf noktasıdır.
çok değerli hanımlar değerli takipçilerim.
Takipte kalın hoşçakalın.
🌼🌺🌼🌺🌼🌺🌼🌺🌼🌺🌼🌺🌼🌺🌼
![]() |
🍃🍃🍃🍃Peynirli Gözleme🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 |
- MALZEMELER:
- 5 su bardağı un,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 2 su bardagi Ilık su
- 10 gram maya
- 2oo gram beyaz peynir,
- 1 baş kuru soğan.
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
- 1 çay bardağı sıvı yağ üzeri için .
- YAPILIŞI:
- Mayayi ılık su içinde eritelim unumuzu havuz şeklinde açalım tuzu unumuzun üzerine serpelim.
- mayalı suyu unumuzun ortasına dökerek güzel bir hamur yuguralum yumuşak bir hamur olmalı 1o dakika dinlendirelim ,
- Mandalina büyüklüğünde veya daha küçük bezeler yapalım, tavamizin büyüklüğüne göre
- Soğanı ince ince doğrayalım peynirle harmanlayalim,üzerine pul biberi ekleyerek karıştıralım.
- Bezemizi oklava veya merdaneyle un serperek incecik açalım peynirli içten yarısına konur yarısı üzerine kapatılır kenarları
- Bastırarak kapatılır,
- Sac üzerinde yada teflon tava üzerinde pişirin,üzerine fırça ile yağ sürelim tekrar arkalı önlü pişirelim
- pişince sıcak olarak köpüklü güzel bir ayranla veya demli güzel bir çay ile birlikte servis edelim.
- Afiyet bal şeker olsun..
- 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
Yorumlar
Yorum Gönder