Sivas Yoresinden pratik Sulu Köfte.
Muhteşem lezzeti ile damakta tat bırakır .
sulu köfte ile yemekleriniz ziyafete dönüşür.
Yanına börek salata tatlı olarak fıstıklı kadayıf yapılabilir.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 🍃🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
🌾🌾SİVAS YÖRESİNDEN SULU KÖFTE🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾 |
- MALZEMELER:
- 500 gram az yağlı kıyma.
- 1 su bardağı köftelik bulgur.
- 1 tane kuru soğan.
- 2 diş sarmısak.
- 1 tutam maydonoz..
- 2 çorba kaşığı un.
- 2 çorba kaşığı irmik.
- 1tatlı kaşığı pul biber.
- 1 tatlı kaşığı nane.
- yarım çay kaşığı kara biber.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 2çay kaşığı tuz.
- SOSU İÇİN:
- 1 çorba kaşığı salça.
- 5 su bardağı su.
- 1 fincan zeytinyağı.
- 1 tatlı kaşığı tuz arzuya göre azaltabilirsiniz
- YAPILIŞI:
- yuğurma kabımıza kıymamızı alalım soğanı rendeleyelim suyunu avucumuzla sıkalım kıymamıza ilave edelim.
- sarmısağı rendeleyelim ilave edelim.
- baharatları tuzu irmiği unumuzu ince kıydığımız maydonozu ilave edelim
- En az 10 dakika yuğuralım macun kıvamında olmalı
- yanımıza ufak bir kase su alalım fındık büyüklüğünde parcalar alıp köftelerimizi avucunuzun içinde yuvarlayalım.
- Elimizi arada bir suya batıralım köftelerimiz daha güzel olur.
- Köftelerimizin bütün hepsini yapınca.
- Tenceremize yağımızı alalım 1 çorba kaşığı salcamızı ekliyelim kavuralım.
- Daha sonra üzerine 5 su bardağı su ilave edelim 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ekliyelim sosumuz kaynayınca köftelerimizi içine atıp 20 dakika orta ateşte pişirelim.
- Sıcak olarak servis edelim.
- AFİYET OLSUN.
Puf nokta
Kıymanız fazla yağlı olmamalı fazla yağlı kıyma köftelerin dağılmasına sebep olur.
Çok fazla pişirmeyelim fazla pişirmekte köftelerin dağılmasına sebep olur.
Köfte harcını güzel yuğuralım yoksa buda köftelerin dağılmasına sebep olur.
Yorumlar
Yorum Gönder