Tadı damakta
kalan muhteşem lezzeti ile sivas hingeli.
Sivasa özgü lezzetlerin başında gelir. hingel, kete, sulu köfte,kesme aşı, un helvası, ve madımak yemeği ve daha bir çok lezzet vardır.
saymakla bitmez hepsi birbirinden güzel lezzetler.
Sivas yöresinde mantı değil.
sivas yöresinde hingel denir.
Lezzeti mükemmel.
vazgeçilmez bir lezzet olan şekli ile lezzeti ile çok çok farklı olan.
Arzuya göre yanında sarmısaklı yoğurt ile birlikte ikram edebileceğiniz efsane bir lezzet.
yapmanızı tavsiye ederim çok çok güzel bir lezzet tüm mantılar çok güzel vede özeldir fakat sivas mantısı denince bir kere yapınca birdaha asla vaz geçilmez bir lezzet bu güzel hingeli siz değerli hanımlara ısrarla öneriyorum mutlaka deneyin .
Arzuya göre kıymalı da yapabilirsiniz.
kıyma ve patatesi birlikte harmanlayıp ta yapabilirsiniz.
kıymalıda olur.
Patateslide arzuya göre
Hingelleri tuzlu kaynayan suya hepsini birlikte dökmeye kalkmayın etrafa kaynayan su sıçrayabilir.
hingelleri kaynayan tuzlu suya tek tek atılır.
hepsi birlikte dökülmez kaynayan suya çok yakından mesafeden tek tek atılır.
Biraz zahmetli olsada yapmaya değer çok mükemmel bir lezzet.
kalan muhteşem lezzeti ile sivas hingeli.
Sivasa özgü lezzetlerin başında gelir. hingel, kete, sulu köfte,kesme aşı, un helvası, ve madımak yemeği ve daha bir çok lezzet vardır.
saymakla bitmez hepsi birbirinden güzel lezzetler.
Sivas yöresinde mantı değil.
sivas yöresinde hingel denir.
Lezzeti mükemmel.
vazgeçilmez bir lezzet olan şekli ile lezzeti ile çok çok farklı olan.
Arzuya göre yanında sarmısaklı yoğurt ile birlikte ikram edebileceğiniz efsane bir lezzet.
yapmanızı tavsiye ederim çok çok güzel bir lezzet tüm mantılar çok güzel vede özeldir fakat sivas mantısı denince bir kere yapınca birdaha asla vaz geçilmez bir lezzet bu güzel hingeli siz değerli hanımlara ısrarla öneriyorum mutlaka deneyin .
Arzuya göre kıymalı da yapabilirsiniz.
kıyma ve patatesi birlikte harmanlayıp ta yapabilirsiniz.
kıymalıda olur.
Patateslide arzuya göre
Hingelleri tuzlu kaynayan suya hepsini birlikte dökmeye kalkmayın etrafa kaynayan su sıçrayabilir.
hingelleri kaynayan tuzlu suya tek tek atılır.
hepsi birlikte dökülmez kaynayan suya çok yakından mesafeden tek tek atılır.
Biraz zahmetli olsada yapmaya değer çok mükemmel bir lezzet.
PATATESLİ HINGEL |
- MALZEMELER:
- 1 Tane yumurta.
- 3 Tatlı kaşığı tuz.
- 1 su bardağı su.
- Aldığı kadar un.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 3 çorba kaşığı tereyağı.
- 6 Tane patates haşlanmış püre haline getirilmiş.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- yarım çay kaşığı karabiber.
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- YAPILIŞI:
- Yuğurma kabına bir yumurtayı kıralım.
- Tuzumuzu ekliyelim suyu ilave edelim güzelce karıştıralım.
- Unumuzu ekliyelim sert bir hamur yuğuralım.
- Yumak yapalım oklavayla açalım.Bıçakla kare şeklinde keselim.
- patates püresine tuz baharat serpelim karıştıralım.
- kestiyimiz hamurun üzerine fındık büyüklüğünde patatesli harçtan konur.
- Örgü şeklinde bir sağdan bir soldan kapatılır.
Yorumlar
Yorum Gönder