Bu muhteşem çorbayı dört mevsim yapabileceğiniz bir çorba.
Tadı ve lezzeti muhteşem tok tutucu bir çorba.Afiyet olsun.
KIŞ ÇORBASI |
- MALZEMELER:🍋🍋🍋🍋🍋🍋
- 750gram kuşbaşı et.
- 3 çorba kaşığı tepeleme yoğurt.
- 2 çorba kaşığı un.
- 2 çorba kaşığı limon suyu.
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ.
- 1 Tane yumurta.
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
- yarım çay kaşığı kara biber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı.
- 2 diş sarmısak.
- 6 su bardağı et suyu.
- Az gelirse et suyunu artırabilirsiniz.
- YAPILIŞI:
- Etimizi düdüklü tencerede 1 sat pişirelim ve doğrayalım.
- Et suyunu tenceremize alalım kaynayınca etleri ve karabiberi ilave edelim.
- Yoğurdu, yumurtayı, limon, suyunu, sıvı yağı, unu, ve 1 bardak su, ekliyelim karıştıralım ve güzelce çırpalım.
- bir kepçe çorbamızın suyundan alalım karışıma ekliyelim ve karıştıralım.
- çorbamıza azar azar ekliyelim kaynayana kadar karıştıralım.
- sarmısakları ezelim tavamıza Tereyağını alalım eriyince sarmısakları ve pul biberi ekliyelim karıştırıp çorbamızın üzerine gezdirelim sıcak olarak servis edelim AFİYET OLSUN sofranız bereketli olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder