MUTFAKTAKİ BEREKET
ETLİ PATATES KEBABI |
- MALZEMELER:
- 1 kilo kuşbaşı et,
- 1 fincan sıvı yağ,
- 4 Tane patates,
- 1 tane domates,
- 1 tane soğan,
- bir tutam maydonoz,
- Tuz.
- 1Tatlı kaşığı pul Biber,
- 1 çay kaşığı kimyon,
- 1 tatlı kaşığı kekik,
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ,
- YAPILIŞI: Etimizi duduklu tencerede 1 saat Pişirelim,
- patatesleri soyalım elma dilimi şeklinde Doğrayalım,
- Tuzu baharatları serpelim Harmanlayalım,
- Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim patatesleri üzerine dökelim yayalım,
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim,
- pişen etlerimizi düdüklüden çıkaralım Tenceremize 1 fincan yağımızı alalım üzerine etlerimizi ilave edelim kavuralım,
- Baharatları tuzu ekliyelim kavurmaya Devam edelim ocağımızı kapatalım,
- soğanımızı doğrayalım üzerine bir cimcik Tuz serpelim harmanlayalım,
- maydonozu doğrayalım servis tabağına önce soğanı sonra maydonozu etimizi patatesleri alalım en son domatesi doğrayalım aralarına dizelim servis edelim .
- AFIYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder