- 400 gram kıyma,
- 1 Tane kuru soğan,
- 1 çay bardağı pirinç 1.5 su bardağı suda pirinci pişirelim,
- 1 tutam maydonoz,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 Tatlı kaşığı pul biber,
- 1 çay kaşığı yenibahar,
- yarım çay kaşığı nane,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 2 Tane yumurta 1 tanesi içine,
- 1 fincan sıvı yağ,
- kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ,
- YAPILIŞI:
- kıymamızı ikiye bölelim.
- soğanı minik minik doğrayalım.
- Tavamıza bir fincan yağımızı alalım soğanları kavuralım.
- kıymamızın yarısını ekliyelim kavuralım soğuyana kadar dinlendirelim,
- çig olan kıymamıza baharatları tuzu ekliyelim 1 tane yumurta kıralım pişmiş pirincimizi ekliyelim
- pişmiş kıymamızı ekliyelim güzelce yuğuralım,
- Dolapta yuğurduğumuz köfte harcımızı 1 saat dinlendirelim,
- Daha sonra köftelerimizi yapalım tavamıza yağımızı alalım köftelerimizi önce galete ununa sonra yumurtaya batıralım tavamızda.
- köftelerimizi arkalı önlü kızartalım sonra servis edelim AFIYET OLSUN.
MUTFAKTAKİ BEREKET Mor menekşe Salatası MALZEMELER: 1 Tane mor lahana. 1 Tane havuç. 8 yaprak beyaz lahana. yarım çay bardağı zeytinyağı. 1 Tane limon. 1 Tatlı kaşığı tuz. YAPILIŞI: mor lahanayı ince ince doğrayalım. Beyaz lahanayıda ince ice doğrayalım. havucu rendeleyelim. Salata tabağına konur şekil verilir. limon suyunu zeytinyağını tuzu karıştıralım salatamızın üzerine gezdirelim. AFIYET OLSUN. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
Yorumlar
Yorum Gönder