- 400 gram kıyma,
- 1 Tane kuru soğan,
- 1 çay bardağı pirinç 1.5 su bardağı suda pirinci pişirelim,
- 1 tutam maydonoz,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 Tatlı kaşığı pul biber,
- 1 çay kaşığı yenibahar,
- yarım çay kaşığı nane,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 2 Tane yumurta 1 tanesi içine,
- 1 fincan sıvı yağ,
- kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ,
- YAPILIŞI:
- kıymamızı ikiye bölelim.
- soğanı minik minik doğrayalım.
- Tavamıza bir fincan yağımızı alalım soğanları kavuralım.
- kıymamızın yarısını ekliyelim kavuralım soğuyana kadar dinlendirelim,
- çig olan kıymamıza baharatları tuzu ekliyelim 1 tane yumurta kıralım pişmiş pirincimizi ekliyelim
- pişmiş kıymamızı ekliyelim güzelce yuğuralım,
- Dolapta yuğurduğumuz köfte harcımızı 1 saat dinlendirelim,
- Daha sonra köftelerimizi yapalım tavamıza yağımızı alalım köftelerimizi önce galete ununa sonra yumurtaya batıralım tavamızda.
- köftelerimizi arkalı önlü kızartalım sonra servis edelim AFIYET OLSUN.
Mutfaktaki Bereket Çıtır çıtır çok hafif bir tatlı çok fazla şerbetini çekmeyen. yapmaya değer tadı damakta kalan çok leziz bir tatlı. Tatlımızın yufkasını ne kadar ince açarsak okadar güzel olur.afiyet olsun. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 🌺🌺🌺Cennet Künkü Tatlısı🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺 MALZEMELER: 2 Tane yumurta. 1 paket kabartma tozu. 2 çorba kaşığı yoğurt. 2 kaşık sıvı yağ. Aldığı kadar un. 1 fiske tuz. 2 kaşık su. kızartmak için sıvı yağ. Açmak için nişasta. ŞERBETİ İÇİN. 3 su bardaği şeker. 3 su bardağı su. 1 dilim limon. YAPILIŞI; Şerbetimizi hazırlayalım soğusun. Hamurumuz için sıvıları karıştıralım. unumuzu kabartma tozunu ekliyelim. yumuşak bir hamur yuğuralım. 3 beze yapalım oklava ile nişasta serperek açalım. Bıçakla şeritler halinde keselim. Tavamıza yağımızı alalım kızdıralım. hamurumuzun bir ucunu tutalım. Diğer ucunuda çatala takalım ha...
Yorumlar
Yorum Gönder