- 400 gram kıyma,
- 1 Tane kuru soğan,
- 1 çay bardağı pirinç 1.5 su bardağı suda pirinci pişirelim,
- 1 tutam maydonoz,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 Tatlı kaşığı pul biber,
- 1 çay kaşığı yenibahar,
- yarım çay kaşığı nane,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 2 Tane yumurta 1 tanesi içine,
- 1 fincan sıvı yağ,
- kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ,
- YAPILIŞI:
- kıymamızı ikiye bölelim.
- soğanı minik minik doğrayalım.
- Tavamıza bir fincan yağımızı alalım soğanları kavuralım.
- kıymamızın yarısını ekliyelim kavuralım soğuyana kadar dinlendirelim,
- çig olan kıymamıza baharatları tuzu ekliyelim 1 tane yumurta kıralım pişmiş pirincimizi ekliyelim
- pişmiş kıymamızı ekliyelim güzelce yuğuralım,
- Dolapta yuğurduğumuz köfte harcımızı 1 saat dinlendirelim,
- Daha sonra köftelerimizi yapalım tavamıza yağımızı alalım köftelerimizi önce galete ununa sonra yumurtaya batıralım tavamızda.
- köftelerimizi arkalı önlü kızartalım sonra servis edelim AFIYET OLSUN.
Mutfaktaki bereket 🌹🌹🌹🌹Muhteşem aşure🌹🌹🌹🌹 MALZEMELER: 1 su bardağı nohut. 1 su bardağı fasulye. 2 su bardağı buğday. 2 su bardağı kuru üzüm. 2 su bardağı doğranmış kaysı. 1 su bardağı fındık. 2 su bardağı dut. 2 su bardağı incir doğranmış 2 paket dolmalık fıstık. 1 çay bardağı kuş üzümü. 4 tane karanfil. 5 su bardağı toz şeker. 1 su bardağı süt. 1 çay kaşığı tarçın. bir cimcik tuz 3 çorba kaşığı nişasta. 3 litre su. ÜZERİNE: Kuş üzümü Fıstık, fındık, ceviz, nar,olabilir arzuya göre. YAPILISI: fasulye nohut önceden sıcak su ile ıslatılır. Daha sonra tek tek pişirilir. buğday pişirilir. büyük bir tencereye alınır. üzüm pişirilir ilave edilir. kaysı pişirilir ilave edilir. incir pişirilir ilave edilir. kuş üzümü fıstık eklenir 5 dakika hepsi kaynatılır. 1 su bardağı süt ile nişasta güzelce çırpılır. kaynamakta olan aşureye yavaş yavaş ilave edilir. suyu az gelirse sıcak su ...


Yorumlar
Yorum Gönder