MUTFAKTAKİ BEREKET
KAKAOLU KAYSILI FINDIKLI KEK |
- MALZEMELER:
- 4 Tane oda ısısında yumurta,
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı sıvı yağ,
- 1,5 su bardağı şeker,
- 2 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 1 çorba kaşığı kakao,
- 3,5 su bardağı un,
- yarım su bardağı sıcak su,
- 1 su bardağı doğranmış kaysı,
- 1 çay bardağı kırık fındık,
- 1 çorba kaşığı tereyağı kalıbı yağlamak için,
- YAPILIŞI: önce kalıbımızı güzelce yağlayalım,
- Daha sonra derin bir kaseye yumurtaları kıralım şekeri üzerine ilave edelim güzelce çırpalım,
- sıvı yağı sütü ekliyelim,
- unu kabartma tozunu vanilyayı ekliyelim,
- sıvı karışıma azar azar ekliyelim çırpalım,
- karışımı ikiye bölelim yarısına kakao ve fındığı ekliyelim,
- sıcak suyun yarısını karıştıralım çırpalım,
- Diğer yarısına kaysıyı unlayalım karıştıralım sıcak suyu ekliyelim çırpalım,
- önce kaysılı harcın yarısını kalıbımıza dökelim ,
- Daha donra kakaolu harcı üzerine dökelim,
- Sonra kalan kaysılı harcıda üzerine dökelim
- 180 derece fırında 30 dakika pişirelim daha sonra 150 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim,
- fırını kapatalım 2 dakika sonra kekimizi fırından alalım ,
- soğuyunca dilimleyip servis edelim
- AFIYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder