Mutfaktaki Bereket
Tatlının en hafif hali muhteşem bir Lezzet muhteşem bir tat yapmaya değer bir Lezzet muhallebili kadayif bir başka güzel.
Damakta kalan bir lezzeti üzeri çıtır çıtır içi yumuşacık.
Asla unutulmayan güzel bir tatlı.
Dört mevsim yapabilirsiniz.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌼🌻🌼 Muhallebili Kadayıf🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻 |
- MALZEMELER:
- Yarım kilo kadayıf,
- 15o gram tereyağı,
- 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
- MUHALEBİSİ İÇİN:
- 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
- 2 su bardağı süt,
- 1 Yumurta sarısı,
- 1 paket vanilya,
- 1 çorba kaşığı buğday nişastası,
- yarım su bardağı un,
- 1 su bardağı şeker,
- 🍃🍃🍃🍃🍃🍃
- ŞERBETİ İÇİN:
- 🍃🍃🍃🍃🍃🍃
- 3 Su bardağı şeker,
- 3 su bardağı su,
- ÜZERİ İÇİN.
- Antep fıstığı ile hindistan cevizi.
- YAPILIŞI :
- 🍃🍃🍃🍃
- şerbetini kaynatalım soğusun,
- kadayıfı bir gece dondurucuda bekletelim,
- Ertesi gün çıkaralım ufalayalım tereyağını eritelim kadayıfın üzerine gezdirelim harmanlayalım
- muhallebi için vanilya dışında bütün malzemeleri karıştıralım çırpalım Tencereye alalım ocakta karıştırarak pişirelim,
- vanilyayı ekliyelim ocağı kapatalım soğusun,
- kadayıfın yarısını tepsiye döşeyelim muhalebisi üzerine dökelim yayalım,
- üzerine muhallibinin bir üzerine diğer yarısını üzerine döşeyelim .
- 🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
- ilk sıcaklığı geçince şerbeti üzerine gezdirelim,
- üzerini antep fıstığı ve hindistan cevizi ile süsleyelim ,
- soğuyunca şerbetini çekince servis edelim AFİYET OLSUN
- 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
Yorumlar
Yorum Gönder