- MALZEMELER:
- 6 su bardağı un,
- 1 çorba kaşığı maya,
- 1,5 tatlı kaşığı tuz,
- 1 çorba kaşığı toz şeker,
- su,
- İÇ HARCI İÇİN:
- 400 gram kıyma,
- 2 tane domates,
- 3 kapya biber,
- 3 yeşil biber,
- 2 tane soğan,
- yarım demet maydonoz,
- 4 diş sarmısak,
- 1 çorba kaşığı salça,
- YAPILIŞI
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 tatlı kaşığı pul biber,
- YAPILIŞI:Unumuzu derin bir kaba alalım ortasını havuz gibi açalım,
- maya 2 bardak ılık suya konur ve karıştırılır,
- maya unun ortasına dökülür 1 çorba kaşığı toz şeker serpilir tuz serpilir yumuşak bir hamur yuğuralım,
- üzerine temiz bir örtü örtelim 20 dakika mayalayalim,
- hamurumuz mayalanırken.
- Domatesi, biberleri, soğanı, sarmısağı, maydonozu, rondoda çekelim, kıymayı tuzu baharatları ekliyelim güzelce harmanlayalım.
- mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde yumaklar yapalım merdaneyle açalım,
- iç harcımızdan üzerine alalım güzelce yayalım tepsimize hafiften un serpelim lahmacunu tepsimize alalım,
- Tepsimiz dolunca 250 derece fırınımızda pişirelim sıcak olarak sevis edelim,
- AFIYET OLSUN.
MUTFAKTAKİ BEREKET Mor menekşe Salatası MALZEMELER: 1 Tane mor lahana. 1 Tane havuç. 8 yaprak beyaz lahana. yarım çay bardağı zeytinyağı. 1 Tane limon. 1 Tatlı kaşığı tuz. YAPILIŞI: mor lahanayı ince ince doğrayalım. Beyaz lahanayıda ince ice doğrayalım. havucu rendeleyelim. Salata tabağına konur şekil verilir. limon suyunu zeytinyağını tuzu karıştıralım salatamızın üzerine gezdirelim. AFIYET OLSUN. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
Yorumlar
Yorum Gönder