MUTFAKTAKİ BEREKET
çok değerli hanımlar değerli takipçilerim bugün sizlere
Lezzeti mükemmel bir tarif .
Türk mutfağının vaz geçilmez lezzetlerinden sadece bir tanesi olan peyynirli pide tarifim var.
Gerçekten muhteşem yüzyıllik bir tarif.
Tok tutan doyurucu bir lezzet.
yapmayan kalmasın şimdi tarifimize geçelim.
![]() |
Peynirli Pide |
- MALZEMELER:
- 1 Su bardağı süt.
- 1 su bardağı su.
- 1 paket yaşmaya.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 çorba kaşığı şeker.
- 2 çorba kaşığı tereyağı.
- 2 tatlı kaşığı tuz.
- Aldığı kadar un.
- İÇ HARCI İÇİN:
- 500 gram tulum peyniri.
- YAPILIŞI:
- hamuru için önce sıvı malzemeleri karıştıralım.
- mayayı ekliyelim şekeri tuzu tereyağını ilave edelim unu ekliyelim yumuşak bir hamur yuğuralım.
- üzerini örtelim yarım saat mayalayalim.,
- mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım merdaneyle açalım.
- üzerine peynir döşeyelim kenarlarını içe doğru kapatalım.
- Tepsiye hafiften un serpelim pideleri tepsimize alalım 250 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.
- pideleri sıcakken kenarlarına tereyağı sürelim sıcak olarak köpüklü güzel bir ayran ile servis edelim.
- AFİYET OLSUN.
İç harcına tulum peyniri kaşar peyniri beyaz peynir ile üçlü karışım yaparak lezzet ti katlayabilirsiniz .
Arzuya göre. Seçim sizlerin.
Yorumlar
Yorum Gönder