MUTFAKTAKİ BEREKET.
Çok değerli hanımlar çok değerli takipçilerim
Pide tük mutfağının seçkin lezzetlerinden sadece biri .
yapımı oldukça basit kolay bir lezzet .
mükemmel bir pide .
Şimdi yapımına geçelim mutfakta pişen pidenin lezzeti bir başka.
![]() |
Peynirli Pide |
- Malzemeler:
- 2 su bardağı ılık süt,
- 1 su bardağı ılık su,
- 1 çorba kaşığı kurumaya,
- 1 çorba kaşığı şeker,
- 3 tatlı kaşığı tuz,
- 1 çorba kaşığı tereyağı.
- Aldığı kadar un,
- 400 gram kaşar peyniri,
- 100 gram tulum peyniri,
- üzeri için 1 tane yumurta.
- YAPILIŞI:
- suyumuzu, sütü, tereyağını, yoğurma kabımıza alalım,
- üzerine mayayı ilave edelim tuzu şekeri ekliyelim unumuzu azar azar ekliyerek yumuşak bir hamur yuğuralım,
- üzerini bir örtüyle kapatalım yarım saat mayalanması için bekleyelim,
- kaşar peynirini rendeleyelim tulum peyniri ile karıştıralım,
- mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım merdane ile açalım üzerine peynir konur ve kenarları içeri katlanır,
- hafif un serptiğimiz fırın tepsimize pideleri alalım,
- kenarlarına yumurta sürelim 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim sıcak olarak servis edelim AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder