MUTFAKTAKİ BEREKET
Anadolu mutfağından muhteşem güzel bir çorba.
Mis gibi buram buran kokan lezzet muhteşem bir çorba.
Bu çorbanın en önemli bir püf noktası soğanı kavururken.
Soğan iyi kavurmak gerekir saha sonra salça eklenir.
Bulgur Çorbası |
- MALZEMELER:🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
- 1 Çay bardağı pilavlık bulgur.
- 1 Tane orta boy soğan.
- 1 Diş sarmısak rendelenmiş.
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ.
- Yarım çorba kaşığı tereyağı.
- 1 Çorba kaşığı salça.
- 6 Bardak su,
- 1 Tatlı kaşığı tuz arzuya göre artırabilirsiniz,
- 2 Tatlı kaşığı nane,
- 1 Tatlı kaşığı pul biber,
- 1 Çay kaşığı kimyon,
- 1 Çay kaşığı karabiber,
- YAPILIŞI:
- soğanları yemeklik doğrayalım sıvı yağı Tenceremize alalım soğanları üzerine ekliyelim pembeleşene kadar kavuralım.
- üzerine sarmısağı alalım kavuralım salçamızı üzerine ekliyelim kavurmaya devam edelim.
- Bulgurumuzu ekliyelim suyumuzu ilave edelim bulgurlar pişene kadar kaynatalım.
- Çorbamız pişince tavamıza tereyağını alalım eriyince nanemizi baharatları ekliyelim.
- Nanemizi çorbamızın üzerine gezdirelim.
- Tuzumuzu çorbamıza ekliyelim çorbamız servise hazır AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder