- MALZEMELER:
- 1/4 Beyaz lahana.
- 4 orta boy havuç.
- 1 çay bardağı zeytinyağı.
- 1 tane limon.
- 1 çay kaşığı tuz arzuya göre artırabilirsiniz.
- YAPILIŞI: Lahanayı ince ince kıyalım tuz ile güzelce ovalım diriliği gitsin çok sert olmaması için.
- üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirelim yarım limon suyu gezdirelim.
- havucumuzu rendeleyelim tuz serpelim zeytinyağı limon suyunu gezdirelim salata tabağına resimdeki gibi konur.salatamız servise hazır .
- AFİYET OLSUN.
Mutfaktaki bereket 🌹🌹🌹🌹Muhteşem aşure🌹🌹🌹🌹 MALZEMELER: 1 su bardağı nohut. 1 su bardağı fasulye. 2 su bardağı buğday. 2 su bardağı kuru üzüm. 2 su bardağı doğranmış kaysı. 1 su bardağı fındık. 2 su bardağı dut. 2 su bardağı incir doğranmış 2 paket dolmalık fıstık. 1 çay bardağı kuş üzümü. 4 tane karanfil. 5 su bardağı toz şeker. 1 su bardağı süt. 1 çay kaşığı tarçın. bir cimcik tuz 3 çorba kaşığı nişasta. 3 litre su. ÜZERİNE: Kuş üzümü Fıstık, fındık, ceviz, nar,olabilir arzuya göre. YAPILISI: fasulye nohut önceden sıcak su ile ıslatılır. Daha sonra tek tek pişirilir. buğday pişirilir. büyük bir tencereye alınır. üzüm pişirilir ilave edilir. kaysı pişirilir ilave edilir. incir pişirilir ilave edilir. kuş üzümü fıstık eklenir 5 dakika hepsi kaynatılır. 1 su bardağı süt ile nişasta güzelce çırpılır. kaynamakta olan aşureye yavaş yavaş ilave edilir. suyu az gelirse sıcak su ...

Yorumlar
Yorum Gönder