- MALZEMELER:
- 1/4 Beyaz lahana.
- 4 orta boy havuç.
- 1 çay bardağı zeytinyağı.
- 1 tane limon.
- 1 çay kaşığı tuz arzuya göre artırabilirsiniz.
- YAPILIŞI: Lahanayı ince ince kıyalım tuz ile güzelce ovalım diriliği gitsin çok sert olmaması için.
- üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirelim yarım limon suyu gezdirelim.
- havucumuzu rendeleyelim tuz serpelim zeytinyağı limon suyunu gezdirelim salata tabağına resimdeki gibi konur.salatamız servise hazır .
- AFİYET OLSUN.
Mutfaktaki Bereket Çıtır çıtır çok hafif bir tatlı çok fazla şerbetini çekmeyen. yapmaya değer tadı damakta kalan çok leziz bir tatlı. Tatlımızın yufkasını ne kadar ince açarsak okadar güzel olur.afiyet olsun. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 🌺🌺🌺Cennet Künkü Tatlısı🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺 MALZEMELER: 2 Tane yumurta. 1 paket kabartma tozu. 2 çorba kaşığı yoğurt. 2 kaşık sıvı yağ. Aldığı kadar un. 1 fiske tuz. 2 kaşık su. kızartmak için sıvı yağ. Açmak için nişasta. ŞERBETİ İÇİN. 3 su bardaği şeker. 3 su bardağı su. 1 dilim limon. YAPILIŞI; Şerbetimizi hazırlayalım soğusun. Hamurumuz için sıvıları karıştıralım. unumuzu kabartma tozunu ekliyelim. yumuşak bir hamur yuğuralım. 3 beze yapalım oklava ile nişasta serperek açalım. Bıçakla şeritler halinde keselim. Tavamıza yağımızı alalım kızdıralım. hamurumuzun bir ucunu tutalım. Diğer ucunuda çatala takalım ha...
Yorumlar
Yorum Gönder