- Mutfaktaki Bereket
- Vazgeçilmeyen bir lezzettir konpostu.
- Konpostuyu mutlaka bir gece buzdolabında bekletin konpostu daha lezzetli ve daha güzel olur.
- Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.
🍑🍑🍑Kaysılı Üzüm Konpostusu 🍑🍑🍑Karanfilli bir başka güzel alışkanlık yapar. Tadı damakta kalır. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 |
- MALZEMELER:
- 1su bardağı kayısı.
- 1 su bardağı üzüm.
- 1 su bardağı besi üzümü.
- 3 tane karanfil.
- 1 su bardağı toz şeker.
- 1 cimcik tuz.
- 2,5 litre su.
- YAPILIŞI:
- kayısıyı suda 5 dakika bekletelim kumu dökülsün daha sonra ,2.3 kez yıkayalım.
- Tenceremize suyumuzu alalım suyumuz kaynarken kaysıları iki eşit şekilde doğrayalım tenceremize alalım.
- 10 dakika kaynatalım daha sonra besi üzümünü yıkayıp ilave edelim en son küçük üzümü yıkayıp ekliyelim.
- Daha sonra karanfili ekliyelim şekeri tuzu ilave edelim 20 dakika kaynatalım ocağı
- kapatalım.
- ılınınca buzdolabına konur bir gece bekletilir sonra servis edilir.
- AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder