- MALZEMELER:
- 1 Tane kuru soğan.
- 300 gram kusbaşı et.
- 2 su bardağı kuru fasülye.
- 1 çorba kaşığı salça.
- 1 çorba kaşığı tereyağı.
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- 3 su bardağı sıcak su az gelirse 1.su bardağı daha ekleyebilirsiniz
- YAPILIŞI:
- Fasülyeyi bir gece önceden ıslayalım daha sonra 15 dakika haşlayalım.
- soğanı yemeklik doğrayalım.
- Tenceremize kuşbaşı etimizi alalım kavuralım.
- Tereyağını zeytinyağını ekliyelim.
- soğanı ilave edelim kavuralım .
- salçayı ekliyelim güzelce kavuralım .
- suyumuzu ekliyelim daha sonra düdüklü tencereye dökelim bir saat pişirelim.
- Tenceremizi açalım fasülyemizi ekliyelim Tenceremizi kapatalım 10 sakika daha pişirelim.
- baharatları tuzu ekliyelim 10 dakika dinlendirelim servis edelim.
- AFİYET OLSUN.
MUTFAKTAKİ BEREKET Mor menekşe Salatası MALZEMELER: 1 Tane mor lahana. 1 Tane havuç. 8 yaprak beyaz lahana. yarım çay bardağı zeytinyağı. 1 Tane limon. 1 Tatlı kaşığı tuz. YAPILIŞI: mor lahanayı ince ince doğrayalım. Beyaz lahanayıda ince ice doğrayalım. havucu rendeleyelim. Salata tabağına konur şekil verilir. limon suyunu zeytinyağını tuzu karıştıralım salatamızın üzerine gezdirelim. AFIYET OLSUN. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
Yorumlar
Yorum Gönder