- MALZEMELER:
- 1 Tane kuru soğan.
- 300 gram kusbaşı et.
- 2 su bardağı kuru fasülye.
- 1 çorba kaşığı salça.
- 1 çorba kaşığı tereyağı.
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- 3 su bardağı sıcak su az gelirse 1.su bardağı daha ekleyebilirsiniz
- YAPILIŞI:
- Fasülyeyi bir gece önceden ıslayalım daha sonra 15 dakika haşlayalım.
- soğanı yemeklik doğrayalım.
- Tenceremize kuşbaşı etimizi alalım kavuralım.
- Tereyağını zeytinyağını ekliyelim.
- soğanı ilave edelim kavuralım .
- salçayı ekliyelim güzelce kavuralım .
- suyumuzu ekliyelim daha sonra düdüklü tencereye dökelim bir saat pişirelim.
- Tenceremizi açalım fasülyemizi ekliyelim Tenceremizi kapatalım 10 sakika daha pişirelim.
- baharatları tuzu ekliyelim 10 dakika dinlendirelim servis edelim.
- AFİYET OLSUN.
Mutfaktaki bereket 🌹🌹🌹🌹Muhteşem aşure🌹🌹🌹🌹 MALZEMELER: 1 su bardağı nohut. 1 su bardağı fasulye. 2 su bardağı buğday. 2 su bardağı kuru üzüm. 2 su bardağı doğranmış kaysı. 1 su bardağı fındık. 2 su bardağı dut. 2 su bardağı incir doğranmış 2 paket dolmalık fıstık. 1 çay bardağı kuş üzümü. 4 tane karanfil. 5 su bardağı toz şeker. 1 su bardağı süt. 1 çay kaşığı tarçın. bir cimcik tuz 3 çorba kaşığı nişasta. 3 litre su. ÜZERİNE: Kuş üzümü Fıstık, fındık, ceviz, nar,olabilir arzuya göre. YAPILISI: fasulye nohut önceden sıcak su ile ıslatılır. Daha sonra tek tek pişirilir. buğday pişirilir. büyük bir tencereye alınır. üzüm pişirilir ilave edilir. kaysı pişirilir ilave edilir. incir pişirilir ilave edilir. kuş üzümü fıstık eklenir 5 dakika hepsi kaynatılır. 1 su bardağı süt ile nişasta güzelce çırpılır. kaynamakta olan aşureye yavaş yavaş ilave edilir. suyu az gelirse sıcak su ...

Yorumlar
Yorum Gönder