- MALZEMELER:
- 1 Tane kuru soğan.
- 300 gram kusbaşı et.
- 2 su bardağı kuru fasülye.
- 1 çorba kaşığı salça.
- 1 çorba kaşığı tereyağı.
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- 3 su bardağı sıcak su az gelirse 1.su bardağı daha ekleyebilirsiniz
- YAPILIŞI:
- Fasülyeyi bir gece önceden ıslayalım daha sonra 15 dakika haşlayalım.
- soğanı yemeklik doğrayalım.
- Tenceremize kuşbaşı etimizi alalım kavuralım.
- Tereyağını zeytinyağını ekliyelim.
- soğanı ilave edelim kavuralım .
- salçayı ekliyelim güzelce kavuralım .
- suyumuzu ekliyelim daha sonra düdüklü tencereye dökelim bir saat pişirelim.
- Tenceremizi açalım fasülyemizi ekliyelim Tenceremizi kapatalım 10 sakika daha pişirelim.
- baharatları tuzu ekliyelim 10 dakika dinlendirelim servis edelim.
- AFİYET OLSUN.
Mutfaktaki Bereket Çıtır çıtır çok hafif bir tatlı çok fazla şerbetini çekmeyen. yapmaya değer tadı damakta kalan çok leziz bir tatlı. Tatlımızın yufkasını ne kadar ince açarsak okadar güzel olur.afiyet olsun. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 🌺🌺🌺Cennet Künkü Tatlısı🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺 MALZEMELER: 2 Tane yumurta. 1 paket kabartma tozu. 2 çorba kaşığı yoğurt. 2 kaşık sıvı yağ. Aldığı kadar un. 1 fiske tuz. 2 kaşık su. kızartmak için sıvı yağ. Açmak için nişasta. ŞERBETİ İÇİN. 3 su bardaği şeker. 3 su bardağı su. 1 dilim limon. YAPILIŞI; Şerbetimizi hazırlayalım soğusun. Hamurumuz için sıvıları karıştıralım. unumuzu kabartma tozunu ekliyelim. yumuşak bir hamur yuğuralım. 3 beze yapalım oklava ile nişasta serperek açalım. Bıçakla şeritler halinde keselim. Tavamıza yağımızı alalım kızdıralım. hamurumuzun bir ucunu tutalım. Diğer ucunuda çatala takalım ha...
Yorumlar
Yorum Gönder