MUTFAKTAKİ BEREKET
Fırında Dolma Biber |
- MALZEMELER:
- 1 kilo dolma biber temizlenmiş yıkanmış.
- 2 tane soğan.
- 1 tutan maydonoz.
- 1 tutam dere otu.
- 1 tutam nane.
- 1 su bardağı bulgur.
- 1 su bardağı kırık buğday.
- yarım kilo az yağlı kıyma.
- 1 tatlı kaşığı tuz arzuya göre artırabilirsiniz.
- 1 çay bardağı su.
- 2 çay kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 1 çay kaşığı yeni bahar.
- 1 çay bardağı zeytinyağı.
- 1 çorba kaşığı domates salçası.
- 1 çorba kaşığı biber salçası.
- 3 diş sarmısak
- ÜZERINE:
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- SOSU İÇİN
- 1 kaşık salça.
- 2 kaşık sıvı yağ.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 10 bardak su.
- YAPILIŞI:soğanı maydonozu dere otunu naneyi doğrayalım.
- Derince bir kaba alalım üzerine kıymamızı ekliyelim.
- bulguru kırık buğdayı ilave adelim baharatları tuzu zeytinyağını ekliyelim salçayı ilave edelim1 çay bardağı suyu katıp en son sarmısağı rendeleyelim üzerine.
- Güzelce harmanlayalım ve biberlerimizi dolduralım ve kapaklarına kapatalım.
- çatalla biberlerimizi bir kaç yerinden delelim tenceremize dizelim.
- sosumuz için küçük bir tencereye 2 kaşık zeytinyağını alalım üzerine salçamızı ekliyelim biraz kavurup.
- üzerine 10 bardak suyumuzu dökelim tuzumuzu ekliyelim kaynayınca biberlerimizin üzerine gezdirelim.
- üzerine 1 tane porselen tabak kapatıp kısık ateşte en az 30 dakika pişirelim.
- Dolmaları daha sonra fırın tepsimize alalım.
- 2 su bardağı dolmaların sosundan tepsimize alalım.
- Dolmalar üzerine yarım çay bardağı yağımızı gezdirelim.180 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim yogurt ile ikram edelim.
- AFIYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder