![]() |
Şehriyeli Ayran Aşı Çorbası |
- MALZEMELER:
- 1 su bardağı şehriye.
- 3 su bardağı yoğurt.
- 1 çorba kaşığı un.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- Üzeri için:
- çorba kaşığı nane.
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ.
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
- YAPILIŞI:
- Tenceremizr 1 kaşık unu alalım kısık ateşte kavuralım kavrulan unu 1 tabağa alalım.
- Tenceremize yağımızı alalım sehriyeyi üzerine dökelim pembeleşene kadar kavuralım.
- Daha sonra üzerine kavrulan unuda ekliyelim ve karıştıralım.
- ve üzerine 1,5 litre soğuk su dökelim kaynayana kadar karıştıralım.
- kaynayınca bir kepçe çorbamızın suyundan alıp yoğurda
- katıp güzelce çırpalım.
- ve kaynayan çorbamıza ilave edelim çorbamız kaynayınca kenara alalım
- Tavamıza yağımızı alıp yağımız içine nanemizi katalım nenemiz yanınca üzerine pul biberi ekleyip çorbamızın üzerine gezdirelim en son tuzunu katalım çorbamız servise hazır.
- AFIYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder