Mutfaktaki bereket
Hafif mi hafif çok çok hafif bir pilav lezzeti harika muhteşem bir pilav.Fasulyenin nohut un yanına yapabileceğiniz bir pilav yanına cacık yada kaysi kompostosu ile birlikte ikram edebilirsiniz farklı bir lezzet farklı bir tat afiyet bal şeker olsun .
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
Kıymalı Sebzeli Pirinç Pilavı🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 |
- MALZEMELER:
- 2 su bardağı bardağı pirinç.
- 1 çorba kaşığı tere yağı.
- 1 fincan sıvı yağ.
- 100 gram kıyma.
- 1 Tane kapya biber.
- 2 Tane yeşil biber.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- 1 çay kaşığı kara biber.
- 3,5 su bardağı su.
- YAPILIŞI:
- Tereyağını tenceremize alalım Tereyağını erdiğinde yıkayıp süzdürdüğümüz pirinci ekleyelim ve kavuralım pilavın suyunu verelim.
- Tuzumuzu ekliyelim.
- Kısık ateşe pilavımız pişerken.
- Biberleri ufak ufak doğrayalım.
- Kıymamıza sıvı yağda kavuralım.
- Pilavimiz piştikten sonra Biberleri karabiberi ve kıymamızı
- Ekliyelim ve harmanlayalım.
- pilavımız servise hazır.
- AFİYET OLSUN.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
Yorumlar
Yorum Gönder