MUTFAKTAKİ BEREKET
Fırında Karnıbahar |
- MALZEMELER:
- 1 Tane ufak karnıbahar.
- 1 çay bardağı yoğurt.
- 2 Tane yumurta.
- yarım su bardağı süt.
- Yarım su bardağı sıvı yağ.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- 5 çorba kaşığı un.
- 7 bardak su.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- ÜZERI İÇİN:
- 100 gram kaşar peyniri doğranmış.
- 1 Tutam maydonoz.
- YAPILIŞI:
- karnıbaharı küçük parçalara ayıralım bol suda yıkayalım süzdürelim.
- Tencereye suyumuzu alalım suyumuz kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atatalım
- Karnıbaharlari sıcak suda 15 dakika haşlayalım ve kepçe ile karnıbaharları süzgeç üzerine alalım.
- Sosumuz için derin bir kaba yumurtaları kıralım.
- Üzerine yoğurdu, sütü, sıvı yağı,kabartma tozunu, tuzu,ve baharatları ekliyelim güzelce karıştıralım.
- Unumuzu da ekliyelim ve çırpalım karnıbarlaları karışıma ekliyelim
- Karnibaharlari soslayalım.
- Borcamı sıvı yağ ile yağlayalım borcama karışımı dökelim güzelce yayalım.
- 180 derecede karnıbarların üzeri kızarana kadar pişirelim ve fırından alalım üzerine kaşar peyniri konur tekrar fırına verelim.
- peynirler eriyince fırından alalım üzerine maydonoz serpelim servis edelim.
- AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder