Mutfaktaki bereket.
Makarnayı hiçbir zaman fazla pişirmeyin çünkü fazla pişen makarna hamurlaşır lapalaşır.
makarnayı süzdükten sonra üzerine mutlaka ve mutlaka soğuk su gezdirin.
Ve makarnayı pişirirken mutlaka haşlama suyuna 1 çorba kaşığı zeytinyağı dökerseniz makarnanız birbirine yapışmaz tane tane ve daha güzel olur.
En son makarnayi tencerede bırakmayın geniş bir servis tabağına dökün derim çünkü tencerede kalan makarna daha fazla yumuşar ve hamurlaşır.
Makarnayı hiçbir zaman fazla pişirmeyin çünkü fazla pişen makarna hamurlaşır lapalaşır.
makarnayı süzdükten sonra üzerine mutlaka ve mutlaka soğuk su gezdirin.
Ve makarnayı pişirirken mutlaka haşlama suyuna 1 çorba kaşığı zeytinyağı dökerseniz makarnanız birbirine yapışmaz tane tane ve daha güzel olur.
En son makarnayi tencerede bırakmayın geniş bir servis tabağına dökün derim çünkü tencerede kalan makarna daha fazla yumuşar ve hamurlaşır.
Peynirli Çubuk Makarna |
- MALZEMELER:🍝🍝🍝🍝🍝🍝
- 1 Paket çubuk makarna.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- üzeri için bir tutam maydonoz ince ince doğranmış
- 1oo gram kaşar peyniri rendelenmiş.
- 4-5 çorba kaşığı tulum peyniri.
- YAPILIŞI:
- Tenceremizr yeteri kadar su alalım kaynayınca tuzumuzu ekliyelim makarnamızı ilave edelim 8 dakika pişirelim ve süselim.
- Makarnamızın üzerine soğuk su gezdirelim.
- Tenceremize yağımızı alalım üzerine baharatları ekliyelim ve karıştıralım.
- makarnayı üzerine ilave edelim tulum peynirimizi ve kaşar peynirini makarnamızın üzerine serpiştirelim ve güzelce harmanlayalım.
- Sunum tabağımıza makarnayı alalım üzerine en son üzerine maydonozu serpiştirelim makarnamız servise hazır.
- Afiyet bal şeker olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder