MUTFAKTAKI BEREKET
Peynirli Tereyağlı Nefis Erişte Pilavı |
- MALZEMELER :
- 500 gram erişte.
- 1 çorba kaşığı tereyağı.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- 5 su bardağı su.
- ufak bir kase tulum peyniri.
- 100 gram çeçil peynir yada kaşar peyniri.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 1 tutam maydonoz doğranmış.
- YAPILIŞI:Tencereye sıvı yağ ile tereyağını alalım tereyağı iriyince erişteyi ekleyelim kızarana kadar kavuralım.
- Suyu ilave edelim tuzunu ekliyelim orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyu çekince tulum peynirini ekleyelim harmanlayalım.
- Çeçil peynirimizi üzerine ilave edelim pul biberimizi üzerine serpiştirelim.
- Tenceremizin kapağını kapatıp pilavımızı demliyelim.
- pilavımız demlenince servis tabağına alalım üzerine maydonoz serpiştirelim ve ayran ile birlikte servis edelim.
- AFIYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder