Mutfakta'ki Bereket:
Farklı bir lezzet sulu köfte farklı şekillerde yapılır.sade, sebzeli, nohutlu, patatesli, gibi.
Sebzeli Sulu Köfte |
- MALZEMELER:
- 500 gram kıyma.
- 1 Tane soğan.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 1 Tatlı kaşığı silme tuz.
- 1 su bardağı köftelik bulgur.
- Yarım çay bardağı irmik.
- Yarım çay bardağı un.
- 1 Tane havuç.
- 1 Tane patates.
- 1 Tane soğan.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 çorba kaşığı salça.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı silme karabiber.
- 8 su bardağı su.
- ÜZERI İCİN:
- Bir tutam maydonoz ince ince doğranmış.
- YAPILIŞI:
- Kıymamızı yuğurma kabına Alalım üzerine bulguru irmiği unu ekliyelim.
- Soğanı rendeleyelim suyunu sıkalım köfte harcımıza ilave edelim.
- Baharatları tuzu ekliyelim güzelce harcımızı yuğuralım.
- Harcımızdan fındık büyüklüğünde parçalar alalım avucumuzun içinde yuvarlayalım.
- Tüm köfte harcını bu şekilde yuvarlayalım.
- Soğanımızı yemeklik doğrayalım patatesi ve havucu küçük küçük doğrayalım.
- Tenceremize yağımızı alalım soğanı üzerine ekliyelim pembeleşene kadar kavuralım.
- salçamızı ekliyelim kavurmaya devam edelim patates ve havucu ekliyelim kavurmaya devam edelim.
- Suyu ilave edelim 10 dakika patates havucu pişirelim.
- köftelerimizi ekliyelim baharat ve tuzu ekliyelim köftelerimiz pişene kadar orta ateşte pişirelim.
- Yemegimiz pişince 10 dakika dinlendirelim
- Yemeğimizi servis tabaklarina alalım üzerine maydonoz serpelim ve servis edelim.
- AFIYET BAL ŞEKER OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder