MUTFAKTAKİ BEREKET
Malzemelerin yarısını kullanarak daha az bir tatlı yapabilirsiniz yada arttırabilirsiniz kişi sayısına göre.
Durdukça lezzeti artan ve dahada hafifleyen bir tatlı.
Dursada lezzetini kaybetmeyen bir tatlı.
mutlaka denemenizi öneririm.
yapacak olanlara Afiyet bal şeker olsun.
Malzemelerin yarısını kullanarak daha az bir tatlı yapabilirsiniz yada arttırabilirsiniz kişi sayısına göre.
Durdukça lezzeti artan ve dahada hafifleyen bir tatlı.
Dursada lezzetini kaybetmeyen bir tatlı.
mutlaka denemenizi öneririm.
yapacak olanlara Afiyet bal şeker olsun.
FISTIKLI KADAYIF |
- MALZEMELER:
- 1 Kilo kadayıf.
- 250 gram Tereyağı.
- 300 Gram ceviz içi.
- 50 gram yeşil fıstık.
- ŞERBETİ İÇİN:
- 5 su bardağı şeker.
- 4 su bardağı su.
- 4.5 Damla limon suyu suyu.
- YAPILIŞI:Şerbet malzemelerini tenceremize alalım.
- Tenceremizi ocağa alalım şerbeti 10 dakika kaynatalım.
- şerbetimiz kıvam alınca ocaktan alalım.
- Tereyağını eritelim kadayıfı doğrayalım.
- yağımızı kadayıfın üzerine gezdirelim.
- Güzelce kadayıfı yağlayalım kadayıfı ikiye bölelim.
- yarısını tepsimize döşeyelim üzerine ceviz serpelim.
- Diğer yarısınıda üzerine döşeyelim 200 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından alalım ilk sıcaklığı çıkınca şerbetimizi üzerine gezdirelim.
- Yeşil fıstık ile üzerini süsleyelim.
- Tatlımızı en az 4 saat dinlendirelim.
- sonra servis edelim.
- AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder