- MALZEMELER:
- 1 Tane ufak mor lahana.
- 4 yaprak turşuluk beyaz lahana.
- 2 Tane havuç.
- 6 yaprak kıvırcık.
- 1 Tane limon.
- 1 çay bardağı zeytin yağı.
- 2 çay kaşığı tuz arzuya göre arttırabilirsiniz.
- YAPILIŞI:
- Morlahana ve beyaz lahanayı ince ince kıyalım üzerine tuz serpelim güzelce ovalım.
- Havucları rendeleyelim lahanayla güzelce harmanlayalim salata kasemize alalım.
- kıvırcıkları ince ince doğrayalım salatanın etrafına konur.
- üzerine limon suyu ve zeytin yağı gezdirelim.
- salatamız servise hazır.
- Afiyet olsun
🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
- Çok değerli hanımlar değerli takipçilerim
- Salata yaparken sebzeleri mutlaka sirkeli
- su ile yıkayalım .
- sebzeleri en az üç su yıkayalım.
- Daha sonra da doğrayalım. Muhteşem bir salata mutlaka denemenizi öneririm.
Mutfaktaki Bereket Çıtır çıtır çok hafif bir tatlı çok fazla şerbetini çekmeyen. yapmaya değer tadı damakta kalan çok leziz bir tatlı. Tatlımızın yufkasını ne kadar ince açarsak okadar güzel olur.afiyet olsun. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 🌺🌺🌺Cennet Künkü Tatlısı🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺 MALZEMELER: 2 Tane yumurta. 1 paket kabartma tozu. 2 çorba kaşığı yoğurt. 2 kaşık sıvı yağ. Aldığı kadar un. 1 fiske tuz. 2 kaşık su. kızartmak için sıvı yağ. Açmak için nişasta. ŞERBETİ İÇİN. 3 su bardaği şeker. 3 su bardağı su. 1 dilim limon. YAPILIŞI; Şerbetimizi hazırlayalım soğusun. Hamurumuz için sıvıları karıştıralım. unumuzu kabartma tozunu ekliyelim. yumuşak bir hamur yuğuralım. 3 beze yapalım oklava ile nişasta serperek açalım. Bıçakla şeritler halinde keselim. Tavamıza yağımızı alalım kızdıralım. hamurumuzun bir ucunu tutalım. Diğer ucunuda çatala takalım ha...
Yorumlar
Yorum Gönder