- MALZEMELER:
- 1 Tane ufak mor lahana.
- 4 yaprak turşuluk beyaz lahana.
- 2 Tane havuç.
- 6 yaprak kıvırcık.
- 1 Tane limon.
- 1 çay bardağı zeytin yağı.
- 2 çay kaşığı tuz arzuya göre arttırabilirsiniz.
- YAPILIŞI:
- Morlahana ve beyaz lahanayı ince ince kıyalım üzerine tuz serpelim güzelce ovalım.
- Havucları rendeleyelim lahanayla güzelce harmanlayalim salata kasemize alalım.
- kıvırcıkları ince ince doğrayalım salatanın etrafına konur.
- üzerine limon suyu ve zeytin yağı gezdirelim.
- salatamız servise hazır.
- Afiyet olsun
🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 - Çok değerli hanımlar değerli takipçilerim
- Salata yaparken sebzeleri mutlaka sirkeli
- su ile yıkayalım .
- sebzeleri en az üç su yıkayalım.
- Daha sonra da doğrayalım. Muhteşem bir salata mutlaka denemenizi öneririm.
Mutfaktaki bereket 🌹🌹🌹🌹Muhteşem aşure🌹🌹🌹🌹 MALZEMELER: 1 su bardağı nohut. 1 su bardağı fasulye. 2 su bardağı buğday. 2 su bardağı kuru üzüm. 2 su bardağı doğranmış kaysı. 1 su bardağı fındık. 2 su bardağı dut. 2 su bardağı incir doğranmış 2 paket dolmalık fıstık. 1 çay bardağı kuş üzümü. 4 tane karanfil. 5 su bardağı toz şeker. 1 su bardağı süt. 1 çay kaşığı tarçın. bir cimcik tuz 3 çorba kaşığı nişasta. 3 litre su. ÜZERİNE: Kuş üzümü Fıstık, fındık, ceviz, nar,olabilir arzuya göre. YAPILISI: fasulye nohut önceden sıcak su ile ıslatılır. Daha sonra tek tek pişirilir. buğday pişirilir. büyük bir tencereye alınır. üzüm pişirilir ilave edilir. kaysı pişirilir ilave edilir. incir pişirilir ilave edilir. kuş üzümü fıstık eklenir 5 dakika hepsi kaynatılır. 1 su bardağı süt ile nişasta güzelce çırpılır. kaynamakta olan aşureye yavaş yavaş ilave edilir. suyu az gelirse sıcak su ...

Yorumlar
Yorum Gönder