MUTFAKTAKİ BEREKET
Görselliği lezzeti ve hafifliği ile muhteşem bir lezzet AFIYET OLSUN.
Görselliği lezzeti ve hafifliği ile muhteşem bir lezzet AFIYET OLSUN.
Kubbeli Pirinç Pilavı |
MALZEMELER:
- 2,5 su Bardağı pirinç.
- 4 çorba kaşığı şehriye.
- yarım çay bardağı zeytinyağı.
- 1 çorba kaşığı tereyağı.
- 3 çay kaşığı tuz.
- 3oo gram az yağlı kıyma.
- 2 çay kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 6 yaprak kıvırcık.
- Bir tutam maydonoz .
- Bir tutam dereotu.
- YAPILIŞI:
- Pirincimizi güzelce yıkayalım süzgece alalım.
- zeytinyağının yarısını ve tereyağının yarısını tenceremize alalım.
- yağımız eriyince üzerine şehriyemizi ilave edelim pembeleşene kadar kavuralım.
- üzerine pirincimizi ekliyelim kavurmaya devam edelim.
- Üzerine 6,5 su bardağı soğuk su dökelim.
- 3 Çay kaşığı tuzumuzu serpelim
- Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- suyu çekince ocağımızı kapatalım.
- pilavımız 5 dakika demlensin.
- Tavamıza geri kalan zeytinyağı ve tereyağını alalım.
- üzerine kıymamızı alalım güzelce kavuralım tuz ve karabiberi ekliyelim kavrulunca ocaktan alalım.
- Derin bir kase alalım dibine 3 kaşık kıyma dökelim.
- Kıymanın üzerine 4.5 kaşık pilav konur.
- kenarlarına tekrar kıyma konur.
- kalan pilavın tamamı konur.
- Hafiften bastırıp düz bir servis tabağına alınır.
- Kıvırcık maydonoz ve dereotu yıkayalım.
- ince ince doğrayalım harmanlayıp pilavımızın etrafına çember şeklinde konur.
- Pilavimiz servise hazır AFIYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder