MUTFAKTAKI BEREKET.
Sivas Katmeri
- Sivas katmeri muhteşem bir lezzeti vardır.
- sabah kahvaltısının vazgeçilemez bir lezzeti.
- kolay kolay bayatlamayan lezzeti hep aynı kalan bir katmer.
- çok çok kolay zor olmayan bir katmer.
- güzel zorluğu yok lezzeti çok yapmanızı tavsiye ederim.
- Afiyet bal şeker olsun.
- MALZEMELER:
- 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
- 10 su bardağı un.
- 1 su bardağı sıvı yağ.
- 2 su bardağı süt.
- 2 su bardağı ılık su.
- 1 çorba kaşığı tuz.
- 1 paket yaş maya.
- ARASI İCİN:
- Yarım su bardağı sıvı yağ.
- 2oo gram tere yağı.
- ÜZERİ İÇİN:
- 2 Yumurta sarısı.
- 1 çorba kaşığı yoğurt.
- 1 çorba kaşığı erimiş tereyağı.
- YAPILIŞI:
- Tere yağı ile sıvı yağı tavamıza alalım tere yağını eritelim.
- Tereyağımız kenarda soğurken.
- Hamurumuzu yuğuralım.
- yoğurma kabımıza unumuzu alalım ortasını havuz gibi açalım.
- sütün içine mayayı alalım 5 dakika bekletelim mayamız erisin.
- Süt ile maya karışımı sıvı yağı suyu unumuzun ortasına dökelim Tuzu unumuzun üzerine serpelim güzelce yuğuralım.
- Temiz bir örtü ile üzerini örtelim ve yarım saat mayalayalım mayalanan hamurumuzu 8 eşit parçaya bölelim.
- yumaklarımızı yapalım 10 dakika dinlendirelim.
- yumakların üzerine erittigimiz yağdan dökelim.
- Elimizle açalım zarf seklinde katlayalım.
- ikinci yumağıda aynı şekilde açalım zarf şeklindeki katlı hamuru ikinci hamurun ortasına konur.
- Tekrar zarf şeklinde katlanır küçük bir tepsiye konur.
- Diğer yumaklarda aynı şekilde açılır ve zarf şeklinde katlanır tepsiye konur puzdolabında yarım saat bekletilir çıkarılır tek tek açılır.
- Üzeri keskin bir bıçak ile verev verev çizilir.
- üzerine yumurta sarısı yoğurt tereyağı karıştırılır üzerine sürülür.
- 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.
- Çay ile birlikte ikram edilir.
- AFiYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder