Mutfaktaki bereket:
- Malzemeler:
- 3 çorba kaşığı tereyağı.
- küçük bir çaybardağı sıvıyağ.
- 3 su bardağı un.
- 1,5 su bardağı şeker.
- 3 su bardağı su.
- 2 çay bardağı fındık 1 çay bardağı kırık fındık olacak.
- yapılışı:
- Derin bir kasede şeker ve suyu karıştıralım.
- Tavamıza tereyağı ve sıvı yağımızı alalım tavamızı ocağımıza alalım.
- Yağımız eriyince unumuzu ekliyelim kısık ateşte unumuzun rengi döneme kadar kavuralım.
- kırık fındığı üzerine dökelim 2 dakika daha kavuralım.
- Şerbetimizi dökelim ve helvanın suyu çekene kadar kavuralım.
- Helvamız ılınınca şekil verelim.
- Üzerini birer fındık ile süsleyelim ikram edelim.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder