Mutvaktaki bereket.
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
Şambali Tatlısı 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 |
- Malzemeler:
- 2 su bardağı irmik.
- 1 su bardağı un.
- 3 yumurta.
- 1 su bardağı şeker.
- 1 su bardağı yoğurt.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 çay kaşığı karbonat.
- 1 bortakal rendesi.
- 1 çay bardağı fındık içi.
- 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
- Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker.
- 3 su bardagı su.
- 1 Tatlı kaşığı limon suyu.
- Üzeri için:
- Antep fıstığı.
- hindistan cevizi.
- Yapılışı: suyu ve şekeri tenceremize alalım kıvam alana kadar kısık ateşte kaynatalım.
- Limon suyunu ilava edelim 2 dakika daha kaynatalım ocaktan alalım.
- şerbetimiz soğurken tatlımızın hamurunu hazırlayalım.
- Önce sıvı malzemeleri derin bir kapta karıştıralım.
- Daha sonra unu irmiği kabartma tozu ve ve karbonatı karıştıralım.
- Ve sıvı malzemeye ekleyip güzelce karıştıralım.
- portakal rendesini ve fındığı ekliyelim karıştıralım.
- Borcam'ı tere yağı ile güzelce yağlayalım ve karışımı borcama dökelim 18o derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Kızaran tatlımızı fırından alalım ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetimizi üzerine dökelim.
- En az iki saat dinlendirelim.
- üzerini antep fıstığı ve hindistan cevizi ile süsleyelim ve servis edelim. Afiyet Olsun.
- 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
Yorumlar
Yorum Gönder