Mutfaktaki Bereket
Tok tutucu ve doyurucu bir pilav.
Köpüklü organik bir ayran ile servis Edebilirsiniz.
Lezzeti muhteşem görüntü mükemmel.
Pilavın olmazsa olmazı baharatla lezzetine Lezzet katabilirsiniz mutlaka deneyin farkı görün.
1 çay kaşığı karabiberi pilavimizin üzerine Serpelim tavsiye ederim.
Farklı bir lezzet farklı bir tat değerli misafir Ve konuklarınıza sevdiklerinize gönül
Malzemeler:
Tok tutucu ve doyurucu bir pilav.
Köpüklü organik bir ayran ile servis Edebilirsiniz.
Lezzeti muhteşem görüntü mükemmel.
Pilavın olmazsa olmazı baharatla lezzetine Lezzet katabilirsiniz mutlaka deneyin farkı görün.
1 çay kaşığı karabiberi pilavimizin üzerine Serpelim tavsiye ederim.
Farklı bir lezzet farklı bir tat değerli misafir Ve konuklarınıza sevdiklerinize gönül
Rahatlığı ile ikram edebilirsiniz çok hafif bir pilav Afiyet olsun sofranız dan bereket hiç eksilmesin.
🍃🍃🍃Sebzeli Pirinç pilavı🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 |
- 2 su bardağı pirinç.
- 4 Tane yeşil biber.
- 2 Tane kapya biber.
- 400 gram kusbaşı et.
- 1 Su bardağı pişmiş nohut.
- 2 çorba kaşığı tereyağı.
- 1 çaybardağı zeytinyaği.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- Yapılışı:
- pirincimizi güzelce yıkayalım süzdürelim.
- Tenceremize bir kaşık tereyağını ve yarım bardak zeytinyağını alalım.
- pirincimizi ekliyelim kısık ateşte 5 dakika kavuralım.
- 4 bardak su ilave edelim tuzumuzu ekliyelim.
- kısık ateşte pilavımızın suyu çekene kadar pişirelim.
- Tavamıza kusbaşı etleri alalım 5 dakika kavuralım.
- zeytinyağı ve tereyağını ekliyelim etlerimiz yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.
- 1 çay kaşığı kaşığı tuz ilave edelim.
- Etlerimiz pişince ocağımızı kapatalım.
- biberlerimizi minik minik doğrayalım.
- pilavımızı geniş bir tepsiye dökelim Üzerine.
- Biberlerimizi kavurduğumuz kusbaşı eti pişmiş nohutları ekliyelim.
- Güzelce harmanlayalım pilavımız servise hazır.Afiyet Olsun sofranız bereketli olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder