Mutfaktaki Bereket.
Tok tutucu ve doyurucu bir pilav.
Köpüklü organik bir ayran ile servis Edebilirsiniz.
Lezzeti muhteşem görüntü mükemmel.
Pilavın olmazsa olmazı baharatla lezzetine Lezzet katın mutlaka deneyin farkı görün.
1 çay kaşığı karabiberi pilavımız üzerine Serpelim tavsiye ederim.
Farklı bir lezzet farklı bir tat değerli misafir Ve konuklarınıza sevdiklerinize gönül
Malzemeler:
çok değerli hanımlar çok değerli takipçilerim .
Bugün farklı bir pilav tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Tam not alan bir tarif
Tok tutucu ve doyurucu bir pilav.
Köpüklü organik bir ayran ile servis Edebilirsiniz.
Lezzeti muhteşem görüntü mükemmel.
Pilavın olmazsa olmazı baharatla lezzetine Lezzet katın mutlaka deneyin farkı görün.
1 çay kaşığı karabiberi pilavımız üzerine Serpelim tavsiye ederim.
Farklı bir lezzet farklı bir tat değerli misafir Ve konuklarınıza sevdiklerinize gönül
Rahatlığı ile ikram edebilirsiniz çok hafif bir pilav Afiyet olsun sofranız dan bereket hiç eksilmesin.
![]() |
🍃🍃🍃Sebzeli Pirinç pilavı🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 |
- 2 su bardağı pirinç.
- 4 Tane yeşil biber.
- 2 Tane kapya biber.
- 400 gram kuşbaşılı et.
- 1 Su bardağı pişmiş nohut.
- 2 çorba kaşığı tereyağı.
- 1 çay bardağı zeytinyaği.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- Yapılışı:
- pirinci güzelce yıkayalım süzdürelim.
- Tenceremize bir kaşık tereyağını ve yarım bardak zeytinyağı alalım.
- pirinci ekliyelim kısık ateşte 5 dakika kavuralım.
- 4 bardak su ilave edelim tuzu ekliyelim.
- kısık ateşte pilavımızın suyu çekene kadar pişirelim.
- Tavaya kuşbaşı etleri alalım 5 dakika kavuralım.
- zeytinyağı ve tereyağını ekliyelim etleri yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.
- 1 çay kaşığı kaşığı tuz ilave edelim.
- Etleri pişince ocağı.kapatalım.
- biberleri minik minik doğrayalım.
- pilavı geniş bir tepsiye dökelim Üzerine.
- Biberleri kavuralim kuşbaşı eti pişmiş nohutları ekliyelim.
- Güzelce harmanlayın pilavımız servise hazır.
- Afiyet Olsun sofranız bereketli olsun.
- Püf nokta.
- Pilavın kısık ateşte güzelce kavuralim.
- Suyunu iyi ayarlamak.
- Pilavı fazla pişirmeyelim.
- Pilav biraz diri kalmalı.
- Pilav biraz dinlenmeli.
Yorumlar
Yorum Gönder