Mutfaktaki bereket
Çok değerli hanımlar çok değerli takipçilerim bugün öyle bir börek tarifim varki bu börek
- Börek sevenler için nefis bir tarif varmı böyle güzel bir lezzet üzeri çıtır çıtır içi yumuşacık nefis hafif bir börek.
- İlk yaptığımda Pırasa ile güzel olurmu diye denemek için sadece çok az bir yufka ile yaptığımda böreğin lezzeti muhteşem
- Olduğu için bu börek favori börek tariflerimden sadece bir tanesi..
- Lezzeti ve tadı efsane.
- mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
![]() |
pırasalı kıymalı efsane börekDamak çatlatan lezzet |
- MALZEMELER:
- 6 Adet yufka.
- 500 gram Pırasa.
- 500 gram kıyma.
- 2 Tane kuru soğan.
- 1 çorba kaşığı salça.
- 1 çay kaşığı tuz.
- pırasayı kavurmak ne oldu için:
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 çorba kaşığı tere yağı.
- SOSU İÇİN:
- 1 su bardağı süt.
- 1 su bardağı sıvı yağ.
- 2 Adet yumurta 1,nin sarısı üzerine.
- 1 paket kabartma tozu.
- YAPILIŞI.pırasaları uzunlamasına bölelim ince ince doğrayalım.
- 2 su bardağı kaynar suda 10 dakika pişirelim daha sonra süzelim.
- soğanları yemeklik doğrayalım.
- Tavaya yağımızı alalım soğanları ekliyelim pembeleşene kadar kavuralım.
- kıymayı ekliyelim kıyma pişince.
- salçayı ilave edelim kavuralım.
- pırasayı ekliyelim güzelce kavuralım tuzu ilave edelim ocaktan alalım.
- sosumuzu derin bir kasede çırpalım.
- kabartma tozunu ekliyelim tekrar çırpalım.
- sosu hazır.
- yufkamızı masamıza serelim yufkayı sosu sürelim.
- Üzerine tek sıra halinde kavrulan harcımızdan 2 çorba kaşığı konur.
- Rulo şeklinde saralım.
- Tereyağı ile yağı tepsimize alalım bütün yufkayı aynı işlemi yapalım .
- Tepsimize alalım üzerine yumurta sarısı sürelim çörek otu ve susam serpelim.
- 180 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim AFİYET OLSUN.
Nar gigi kızarmış efsane bir börek mutlak
demeyin .
Böreği mutlaka 180 derecede pişirelim .
Dışı çıtır çıtır içi yumuşak.harika bir börek.
Mutlaka deneyin derim. Sağlıcakla kalın hoşçakalın.
Yorumlar
Yorum Gönder