şambali
MALZEMELER
- 6. Su bardağı irmik.
- 1 su bardağı yoğurt.
- 1 su bardağı süt.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya.
- 1 su bardağı toz şeker.
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ.tepsimizi yağlamak için.
- Şerbeti için:
- 3,5su bardağı şeker.
- 3,5 su bardagı su.
- 1 çorba kaşığı limon suyu.
- Üzeri için: tuzsuz yer fıstığı.
- YAPILIŞI:
- önce şerbetimizi ocağa alalım kaynasın 10 dakika olunca limon suyunu ilave edelim şerbetimiz olunca ocaktan alalım.
- Tatlımızın yapımına geçelim irmiği derin bir kaseye alalım üzerine kuru malzemeleri ekliyelim.
- Son olarak süt ve yoğurdu ilave edelim güzelce karıştıralım.
- Tepsimizi yağlayalim tepsimize dökelim 1 saat bekletelim üzerine fıstıklarımızı dizelim ve bıçakla keselim.
- 190 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim fırından çıkaralım ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ılık
- şerbetimizi gezdirelim bir gün dinlendirelim ve daha sonra servis edelim.
- Afiyet bal şeker olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder