🌹🌹🌹🌹🌹Mutfaktaki bereket.🌹🌹🌹🌹
Bir keki ne kadar çok pişirirseniz o kadar güzel ve hafif olur.
Ben bu keki tam 1 saat pişirdim ve çokta hafif oldu.
Bir kek sünger gibi olmalı.
Denemenizi tavsiye ederim.
meyveli yapmak isterseniz üzüm veya kaysıda katabilirsiniz.
Bir keki önce 170 pişirin eğer kekinizin içi pişmez ise daha sonra 150 dereceye düşürün ve pişirin.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
- MALZEMELER.
- 4 yumurta.
- 1,5 su bardağı şeker.
- 3 su bardağı un.
- 1 su bardağı sıvı yağ.
- 1 çay bardağı süt.
- 2 çorba kaşığı kakao.
- 2 paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya.
- 4 çorba kaşığı süt.
- 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
- YAPILIŞI:Şeker ve yumurtaları güzelce çırpalım süt ve sıvı yağı ekliyelim çırpmaya devam edelim.
- Unu kabartma tozu ve vanilyayı eleyelim.
- Azar azar ekliyelim .
- Ufak bir kasede kakao ve 4 kaşık sütü güzelce karıştıralım.
- Üzerine kek hamurundan bir su bardağı kadar dökelim.
- Hamurumuzu kakao ile karıştıralım.
- yağladığımız kalıbımıza önce sade sonra kakaolu hamurdan azar azar dökelim.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım.
- 170 derece fırınımızda en az 4o dakika pişirelim.
- Çay ile birlikte servis edelim.
- AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.
- 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
- 🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞🍞
Yorumlar
Yorum Gönder