- Malzemeler:
- 1 Adet yumurta.
- 1 su bardağı süt.
- 1 çay bardağı su.
- 1,5 Tatlı kaşığı tuz.
- 1 çorba kaşığı kuru maya.
- 1 çorba kaşığı şeker.
- Aldığı kadar un.
- iç malzemesi:
- 3oo gram kıyma.
- 2 Adet soğan.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- yarım çay bardağı sıcak su.
- kızartmak için:
- sıvı yağ.
- Sıvı malzemeleri yumurtayı yuğurma kabımıza alalım şeker maya ve tuzu ekliyelim üzerine unumuzu azar azar ekliyelim yumuşak bir hamur yapalım.
- 30 Dakika mayalayalım.
- iç harcı için 1 tane soğanı ince ince doğrayalım.
- Bir tanesini rendeleyelim kıymamıza ilave edelim .
- Baharat ve tuzu ekliyelim en son
- suyu ilave edelim güzelce harmanlayalım.
- mayalanan hamurdan ufak ufak bezeler yapalım.
- merdaneyle açalım yarısına kıymalı hacımızdan yeteri kadar konur.
- kenarları kapatılır ve tavada ocakta orta ateşte kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.
- Bütün hamur bu şekilde nar gibi Kızartılır.
- Sıcak olarak çay yada ayran ile servis edebilirsiniz.
- Afiyet bal şeker olsun.
Lahmacun tadında çiğ böreği de deneyin mutlaka farklı bir lezzet.
Yorumlar
Yorum Gönder