Mutfaktaki bereket.
lezzeti mükemmel ve hafif bir helva Denemenizi tavsiye ederim.
helvayı kavururken kesinlikle yüksek ateşte kavurmayın helvayı yakarsınız.
Tadı iyi olmaz rengi güzel olmaz. malzemeniz ziyan olur emeğinin boşa gider kısık ateş mükemmel bir helvanız olur.
sevdiklerinize misafirlerinize gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.
malzeme size fazla gelirse eğer.
Bu malzemenin yarısı ile de yapabilirsiniz kişi sayısına göre.Afiyet olsun.
lezzeti mükemmel ve hafif bir helva Denemenizi tavsiye ederim.
helvayı kavururken kesinlikle yüksek ateşte kavurmayın helvayı yakarsınız.
Tadı iyi olmaz rengi güzel olmaz. malzemeniz ziyan olur emeğinin boşa gider kısık ateş mükemmel bir helvanız olur.
sevdiklerinize misafirlerinize gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.
malzeme size fazla gelirse eğer.
Bu malzemenin yarısı ile de yapabilirsiniz kişi sayısına göre.Afiyet olsun.
Fıstıklı irmik helvası |
- Malzemeler:
- 3 su bardağı irmik.
- 1 su bardağı tuzsuz fıstık.
- 2 çorba kaşığı tereyağı.
- 1 kahve fincanı sıvı yağ.
- 2,5 su bardağı şeker.
- 5 su bardağı su.
- Yapılışı:
- Şeker ve suyu tenceremize alalım şeker eriyene kadar kaynatalım.
- Başka bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı alalım.
- Tereyağı eriyince irmiği üzerine ekliyelim kısık ateşte pembeleşene kadar kavuralım.
- fıstığı ekliyelim kısık ateşte şerbetini verelim.
- Helvamızın şerbeti cekene kadar kavuralım.
- kalıpta şekil verelim ve ikram tabağına alalım ve çay ile birlikte ikram edelim.
- Afiyet bal şeker olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder